Kampeerballen

Tent-kerstballen en ander leuks

Kampeersfeer in de kerstboom

Traditie bij ons thuis is dat de kinderen als we een kerstboom gaan kopen, allebei een kerstbal mogen uitzoeken. Daarom wordt onze kerstboom elk jaar meer en meer een soort kermisattractie. De smaak van mijn kinderen zou je kunnen omschrijven als Gerard Joling meets Rainbow Unicorn. Dus, ja… Zelf ging ik natuurlijk even op zoek naar een leuke kampeer-bal of hanger. Ik kan je vertellen dat ik eigenlijk een beetje teleurgesteld was dat ik maar één exemplaar heb kunnen vinden. Voor mij een goede reden om eens even verder op zoek te gaan naar wat kampeersfeer voor in de kerstboom of daaronder! 

Driving Home for Christmas

Een Volkswagen Camperbus in kerstsferen, het kan niet kerstiger als je het aan mij vraagt! Het echte busje is financieel nog behoorlijk buiten bereik, maar eentje in de kerstboom is een goed alternatief voor nu… 

Camperbusje Kerstbal 2

Kampeerballen

Bij Alles in Wonderland kun je echt je lol op. Of je nou team Vouwwagen bent en helemaal warm loopt voor de vouwwagen-kerstbal, of dat je een caravan, camper of (koepel)tent in je boom wilt hangen, je gaat het daar absoluut vinden.

Kerstballen vouwwagen camper caravan

Schattig van hout

Voor de wat kleinere portemonnee (want een kerstbal van vijftien piek is natuurlijk geen kleinigheidje meer) is deze schattige hanger. Van hout gemaakt, dus als ie op de grond stuitert, kan ie zo de boom weer in.  

Kersthanger Caravan hout

Feesttent

Hoewel ik in love ben met mijn Caravan vind ik deze tent-kerstbal echt fantastisch. Ook een beetje nostalgie denk ik, want het doet me denken aan de tenten waar ik vroeger mee op kamp ging. Er is ook nog een hele leuke stormlamp-kerstbal van hetzelfde merk! 

Tent Kerstbal

 

Koffie Kerstbal

Koffiezetten op de camping is wel een verhaal apart. Dit mokkapotje (of deze percolator) krijgt wat ons betreft meteen een plekje in de kerstboom, want er gaat weinig boven het gepruttel van een vers bakkie! 

kersthanger koffiepot rood

 

Kampeerlichtjes

Misschien heb je wel geen kerstboom maar wil je toch graag wat kerstige kampeersferen in huis halen. Dan zijn deze kerstlampjes misschien iets voor je!

 

 

Cotton Ball Lights in de kerstboom

Wat je volgens ons ook nog prima in je boom kunt hangen, zijn de lichtslingers van Cotton Ball Lights. Het is net ff anders, want het zijn een soort kerstballen en lampjes ineen. Én je kunt ze in de zomer weer gezellig in je tent of onder de luifel hangen. In onze shop koop je de speciale I Love Kamperen-editie, maar op de website van Cotton Ball Lights kan een eigen lichtslinger met eigen kleurtjes samenstellen. Ze hebben ook losse cotton kerstballen, mocht je er geen genoeg van krijgen. Prettig feitje: de ballen worden fairtrade gemaakt, een fijne Kerstgedachte. 

cotton ball lights in kerstboom kamperen
De cotton balls in de I Love Kamperen-shop zijn wel een stuk gezelliger dan deze stijlvolle slinger!

Van de camping naar het Kerstdiner

Afgelopen oktober waren Karin en ik samen naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en daar liepen we tegen dit supergave bestek van Bo-Camp aan. Dit bestek is vanwege haar gouden sparkly uiterlijk natuurlijk uitermate geschikt voor op de gedekte Kersttafel, maar denk je ook eens even in hoe glamorous je camping BBQ zal zijn. Of dat je toch zeker zal staan stralen bij de afwasplek 😉 Leuk voor onder de boom, het kerstdiner en op de camping! 

Gouden Bestek Bo Camp Camping

 

Heb jij nog leuke kampeer gerelateerde Kerst-items in huis gehaald? Laat het ons weten op onze Facebook of Instagram pagina! 

I love kamperen