Onze tips uit de Ardèche

Kamperen voor gezinnen en beginners

Onze camping en tips uit de Ardèche

We zijn weer terug van een heerlijke vakantie! We reden met de caravan naar de Ardèche en draaiden de pootjes uit in het plaatsje Sampzon. We hadden twee weken prachtig weer met temperaturen rond de 40 graden. Met 2 kleine kinderen (2 jongens van 5 en 2 jaar) doen we dan niet bijzonder veel: het zwembad is eigenlijk de beste en leukste plek als het 40 graden is. Maar toch zijn we er elke dag even op uit gegaan. Ik wil de volgende Ardèche tips met je delen:
Visual Ardeche tips camping kinderen tips

Ervaring camping Soleil Vivarais (Yelloh Village)
Wij stonden op deze camping en dan is ontzettend goed bevallen. Alles is heel netjes en verzorgd, er wordt veel aandacht geschonken aan de plaatsen en overal staan mooie bomen en bloemen.

Welkom bij de poort!
Welkom bij de poort!

Het sanitair werd 7x per dag schoongemaakt en was keurig. De camping bestaat uit 2 delen met een kleine weg er tussen. Slechts op 1 deel staan eigen kampeermiddelen. Beide delen hebben een eigen zwembad en bar en je kunt als gast overal gebruik van maken.

zwembad soleil vivarais yelloh ardeche
Ik ging elke dag om 8.00 uur zwemmen, in alle rust…

De kampeerplekken liggen vlak bij de rivier. NB: wij waren tevreden met onze plek, maar je moet het wel een beetje treffen. Er is echt verschil in grootte en mede-kampeerders konden nét de voortent kwijt en waren niet blij. Daarentegen zijn er ook megaplekken. Volgens mij kun je in het hoogseizoen geen voorkeur opgeven.

kampeerplek soleil vivarais camping yelloh village ardeche
Afgebakende plekken met groen er tussen. Plek voor de voortent, maar niet voor nog een extra luifel. Voor ons prima met dit weer.
Miniclub Yelloh Ardeche
De oudste ging bijna dagelijks spelen bij de miniclub

Gorges de l’Ardèche
Niet te missen als je hier in de omgeving verblijft: de bochtige weg langs deze kloof. De kloof loopt langs rivier de Ardèche. Ik denk dat we zo’n 2 uur over de weg (de D290) deden. Dat komt mede omdat Lenny wagenziek was en we dus elke 500 meter moesten stoppen…

Uitzichtpunt Gorges de l'Ardeche
Lekker uitzicht wel!

Bij de uitzichtpunten stonden studenten om te vertellen over de kloof en de natuur. Dat was ontzettend leuk voor onze 5 jarige natuurvriend. Hij leerde over de roofvogels in het gebied en welke zoogdieren er allemaal leven. Onderweg vind je Grottes de Madeleine,  mooi te combineren als je toch al op pad bent. En uiteraard even stoppen bij de beroemde Pont d’arc, die je ook langs deze route tegenkomt.

Kano pont d'arc
Kano’s en kano’s en kano’s bij de Pont

Labeaume
Een plekje dat je eigenlijk maar net moet weten! Een schilderachtig plaatsje tussen de rotsen. Bij de rivier kun je heerlijk spelen met de kinderen: dammetjes bouwen, stenen gooien en afkoelen. En na het spelen schuif je lekker aan op 1 van de terrasjes. Wij aten crêpes bij de ontzettend aardige Zaza van restaurant Chez Zaza.

Terras Labeaume
Terrasje, wijn en crêpes op een van de mooiste terrassen (labeaume)

 

Ruoms
Iedereen kent Vallon Pont d’arc, het toeristische centrum van de regio. En natuurlijk is dat ook wel leuk, winkeltjes kijken en een souvenirtje kopen. Maar het plaatsje Ruoms vond ik veel leuker. Iets authentieker, leuke terrasjes en een heerlijke regionale markt op vrijdag. Met alle Franse delicatessen uit de buurt! Natuurlijk ook druk met toeristen, maar wat sympathieker en maak vooral een wandelingetje buiten de hoofdstraat: je vindt er gezellige straatjes en huizen.

Vallon of Ruoms
Ik zeg: links!

 

Grotten
De omgeving is rijk aan druipsteengrotten. Zo kun je zoals gezegd de Grottes de Madeleine bezoeken, maar ook Aven d’Orgnac hebben wij van anderen als tip gekregen.

Grottes de la Forestiere
Tout en Francais ici, mais oui

Omdat onze kinderen nog niet zo oud zijn (en vooral de jongste weinig geduld heeft) kozen wij voor Aven Grotte de Forestière. Dit is een wat kleinere grot, een rondleiding duurt 45 minuten en dat is voldoende om Lenny (5 jaar) kennis te laten maken met grotten en Abel (2 jaar) geboeid te houden zonder dat hij de grot sloopt. Het was lekker rustig in de grot met een aardige gids.

Grottes de la Forestiere
Druipsteen

Dit zijn de dingen die bij ons het meest bevielen. Ik had nog meer willen zien, maar door de warmte zijn we hier niet aan toegekomen. Maar misschien heb jij er iets aan:

– Caverne du pont d’arc; een grot met muurschilderingen in Vallon
Musee de la Lavande: om meer te leren over dat paarse plantje in je tuin.
– Het plaatsje Vogüé: een charmant middeleeuws stadje (mét kasteel)
Indy Parc: door de boomtoppen lopen en leuke spelletjes in het bos

I love kamperen