nieuwe attracties europa park
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Nieuwe attracties in Europa-Park

Europa-Park is een bijzonder pretpark in Duitsland- het grootste park van Duitsland maar ook het op één na best bezochte park in Europa. Qua ligging in het Zwarte Woud is het een leuke tussenstop van of naar je vakantiebestemming in bijvoorbeeld Italië, want Europa-Park heeft een eigen camping waar je met caravan, camper of tent prima terecht kunt. Voor 2019 is uitbreiding aangekondigd! Een gedeelte is herbouwd, er zijn nieuwe attracties en Waterpark Rulantica opent eind 2019. 

Scandinavische themagebied weer open

In 2018 werd een deel van het park getroffen door brand. Het Scandinavische deel werd, samen met de attractie ‘Piraten in Batavia’ in het Nederlandse gedeelte, zwaar beschadigd. In het park kan in het voorjaar van 2019 het Scandinavische themagebied weer in gebruik worden genomen. Er is nu ook een nieuwe tunnel bij de wildwaterbaan ‘Fjord Rafting’. Hier zullen bijzondere wezens hun intrek nemen. Komend jaar zal ook een begin gemaakt worden met de herbouw van het Hollandse themagebied. Zo zal op de verjaardag van het park (12 juli) hier een nieuw speelparadijs openen.

europa park nieuw 2019
Kamperen naast de achtbaan!

Nieuwe attracties

In bioscoop ‘Magic Cinema 4D’ draait het komende seizoen de nieuwe 4D-film ”s Nachts in het park’. Een eigen 4D film waarin de mascottes (Ed Euromaus en Edda Euromaussi, ik verzin dit niet) het park moeten redden van gedoe. Ook een nieuwe film in de 360-graden bioscoop ‘Traumzeit-Dome’, waar je liggend op relaxkussens kijkt naar twee kinderen die samen met een astronaut op een missie door het heelal gaan.

europa-park achtbanen

Spannender vind ik zelf ‘Coastiality’. Dit is de combinatie van rijden in een achtbaan terwijl je je middels een virtual reality-bril in een totaal andere wereld waant. Op achtbaan ‘Alpenexpress’ kun je in 2019 kiezen uit vijf verschillende films en ‘Eurosat Coastiality’ heeft de primeur van ‘roam & ride’: ook in de wachtrij beleef je dan al een virtuele wereld.

Waterpark Rulantica

Tijdens je bezoek de komende zomer kun je er nog niet zwemmen, maar je gaat het wel al zien: waterwereld Rulantica wordt een compleet tweede park dat het hele jaar open zal zijn. De opening staat eind 2019 gepland. Als thema is niet gekozen voor de tropen of palmbomen maar voor mystieke Noordeuropese sferen. Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 m2 en is ingedeeld in 8 themagebieden. ‘Trøll Valley’ is bijvoorbeeld helemaal afgestemd op de allerkleinsten. Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Bikini maar mee dus… Eveneens vind je hier Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende ‘Mystery River’. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er komen 8 exclusieve cabana’s met bediening. Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een ‘Wild River’ is er een ligweide waar je op een van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Een volwaardig park erbij dus. Naast Rulantica komt ook een heel nieuw hotel: Krønasår.

rulantica park
De eerste tekeningen van waterpark Rulantica

Kamperen bij Europa-Park

Voor wie Europa-Park nog niet kent: het is in Nederland niet zo heel bekend, maar wereldwijd wel al een aantal keren uitgeroepen tot beste pretpark ter wereld. In het park zijn 15 Europese landen tot in detail nagebouwd. Het park heeft meer dan 100 attracties en shows, er zijn 13 achtbanen en dagelijks meer dan 23 uur aan shows en voorstellingen.

camping europapark
Het is 5 minuten wandelen vanaf de ingang van het park naar de camping

Er zijn meerdere hotels, maar als kampeerliefhebber geef ik je graag de naastgelegen camping van Europa-Park als tip. Het park ligt naast de snelweg A5, waar veel Nederlanders in de zomer gebruik van maken. Kamperen kan met eigen tent of caravan (met grasondergrond) of met een camper (verharde ondergrond). De camping is in Wild west thema gebouwd, dat zie je terug in het restaurant, het sanitair en de aankleding van het park. De camping is vrij voordelig en je kunt dag en nacht aankomen of vertrekken. Handig als je op doorreis bent. Er zijn ook huifkarren of cabins waarin je kunt slapen. Hier lees je meer over mijn eerdere bezoek aan Europa-Park. 

 

 

I love kamperen