Dit zijn de winnaars

En ik zat in de jury

European Innovation Awards uitgereikt

Elk jaar worden op de grote kampeerbeurs CMT in Stuttgart de European Innovation Awards voor de kampeerindustrie uitgereikt. Dat zijn prijzen voor de meest innovatieve producten die in het afgelopen jaar gelanceerd zijn. Omdat natuurlijk niet alles met elkaar de vergelijken is, zijn er verschillende categorieën. Eén daarvan is  ‘Bloggers favourites’, waarin bloggers en influencers uit verschillende Europese landen hun mening geven. Dit jaar was ik weer jurylid! Lees even mee met de winnaars van de innovatieawards. 

De verkiezing is een initiatief van DoldeMedien, de uitgever van populaire Duitse kampeerbladen. Zij stellen de jury samen in verschillende categorieën en tijdens de grote beurs in Stuttgart is er elk jaar een feestelijke awardceremonie. Het leukste vind ik natuurlijk de ‘Bloggers favourites’. Ik mocht weer mijn mening geven en uit de ijst van genomineerden mijn favoriet kiezen. Ik moest wel even goed inlezen, veel producten kende ik niet en ik wil natuurlijk een overwogen keuze maken. Samen met de andere bloggers zijn dit uiteindelijk de vier  winnaars in ‘mijn’ categorie geworden.

European Innovation Awards winnaars

Lume Traveler – LT 360 Deze was mijn favoriet! Noem het de Europese Airstream- maar wel van Nederlandse bodem. Een caravan die volledig is gemaakt van aluminium met bijzonder design. Eigenlijk is het een heel luxe bed op wielen: het idee is dat je buiten leeft. Aan de achterzijde is een echt goede keuken ingebouwd. Eyecatcher hoor! Voor nu nog even voor de liefhebber: het prijskaartje maakt hem nog wat onbereikbaar voor veel kampeerders denk ik.

european innovation awards blogger
De Lume Traveler

GEHOcab – Design Offroad Kora – een hele stoere lichtgewicht camper gebouwd op een Volkswagen Amarok. Met zo’n ding is een ‘microavontuur’ of weekendje kamperen super makkelijk te regelen.

european innovation awards blogger

Camp-Line – de Business & Industrial lijn – Een buscamper die je naar eigen wens kunt laten inrichten.

Fendt – Dometic panoramisch dakraam – Een supergroot dakraam boven je zitgroep met LED verlichting er in. Dit lijkt me wel wat, meer licht is altijd fijn en dit geeft wel het gevoel dat je lekker buiten bent. 

DBS IBS dual batterijsysteem  – Een slim batterijsysteem, waarvan ik door de beschrijving niet echt kon inschatten hoe innovatief dit eigenlijk is. (? ? eerlijk duurt het langst hahaha)

De overige categorieën zijn best gericht op nieuwe campers en caravans en soms ook heel gedetailleerd. Ik ken lang niet alle producten, maar dit zijn de winnaars:

  • Interieurontwerp: Carthago Camperconstructie 
  • Ontwerp exterieur: Niesmann + Bischoff – Individueel ontwerp (Je kunt jouw nieuwe camper op wens laten afwerken, met verschillende keuzes in kleuren en stickers)
  • Technologie en connectiviteit: Kabe – SmartVent (een systeem dat de temperatuur en luchtkwaliteit in de caravan regelt)
  • Ontwerp: Chausson – Titanium 640 + Smartlounge (een slim ingerichte camper)
  • Veiligheid: Fahrzeugbau Meier – Brede vooras voor Iveco Daily C65-70 
  • Voertuigaccessoires: Thule – Thule VeloSlide (een fietsendrager voor in de garage van een camper, waardoor je de fietsen niet lastig hoeft te tillen)
  • Kampeeraccessoires: Go Outside – Kitchenbox – mobiele buiten- en campingkeuken 
  • Duurzaamheid en milieu: Dethleffs – e.home Coco (deze kende ik wel, een hele sympathieke kleine caravan, met elektrische aansturing zodat ook lichte auto’s deze kunnen trekken.)
e coco dethleffs
De Dethleffs E-Coco zag ik eerder in Düsseldorf.
 • Doelgroep focus: Knaus Tabbert – Knaus CUV
 • Marketing en PR-campagne: Sunlight- Camp & Ride (een evenement waarbij kamperen & fietsen gecombineerd wordt in een mooie bergachtige omgeving)
 • Totaalconcept accessoires: Truma dakairconditioningsysteem Aventa compact
 • Overall Concept Campervan: Adria Mobil – Twin Supreme
 • Overall Concept Caravan: Bürstner – Harmony III
 • Compleet concept: Hymer – B-Klasse ModernComfort I 580

 

 

I love kamperen