Kamperen met kinderen nederland
Nieuwe trend: tuinkamperen!

Corona houdt kampeerkriebels niet tegen

Kamperen tijdens Corona: tuinkamperen!

Nieuwe trend: tuinkamperen

Corona en kamperen: gaat dat samen? De meningen zijn verdeeld, maar Nederlanders zijn ook in spannende tijden een creatief volk. Van de hele dag binnen zitten worden we niet blij, dus gaan we op zoek naar andere, maar wel veilige bezigheden. Karin Horstman van I love kamperen volgt de branche op de voet en ziet dat de lentekriebels de echte kampeerders in beweging brengt: we gaan tuinkamperen!

tuinkamperen kamperen in de tuin

Werkplek in de caravan

Het begon met de eerste caravans die tijdens de quarantaineperiode op de oprit werden geplaatst: in één klap staat er een compleet thuiskantoor voor de deur. De kinderen werken aan de keukentafel binnen en een van de ouders kan in alle rust doorwerken. Door de caravan in te zetten als extra kamer heeft iedereen meer ruimte. Na werktijd kun je natuurlijk gezellig in de caravan slapen: instant vakantiegevoel!

Toiletrol? Mee!

Nu de quarantaineregels zijn uitgebreid tot 1 juni voorzien specialisten het tuinkamperen als nieuwe trend. Danny Hazewindus van kampeerleverancier Human Comfort: ‘Kamperen geeft vrijheid en mensen kijken er na de winter erg naar uit. Nu veel mensen noodgedwongen binnen moeten blijven en het onduidelijk is of de campings open gaan, willen we thuis alvast hetzelfde gevoel creëren. Vanuit de kampeerwinkels zien we een vraag naar kleine tentjes en bijpassende producten. We maken het binnen gezellig en wanneer straks de temperaturen overdag en ’s nachts oplopen kunnen we de tuincamping openen. Toiletrollen gaan mee, we hadden er immers nog genoeg…..’

Kamperen in Tuinesië

Op kampeerplatform I love kamperen verzamelt Karin de komende tijd alle tips voor het tuinkamperen. Hoe kampeer je op de stenen? Welke dieren spot je in Tuinesië? Op afstand leren op de campingschool? Er is van alles te bedenken. Karin: “Ik blijf gezinnen motiveren om te gaan kamperen, samen komen we deze tijd óók met plezier door.”

I love kamperen