trends kamperen
Woontrends waaien over naar de (voor)tent

'Pinterest-pretty' op de camping

De tent als woonkamer -‘Pinterest-pretty’ op de camping

Met woontrends maken we van ons huis een thuis, interieurstyling is niet voor niets een groot thema op Pinterest en Instagram. Die trends zijn overgeslagen naar de camping. Kampeerders maken van hun tent of caravan een woonkamer met design lampen, kleden en meubels. Op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs in Utrecht krijgen kampeerders inspiratie voor de innovaties op dat gebied.

Woontrends op camping

Steeds meer kampeerders maken van hun kampeermiddel een verlengde van thuis: zij besteden tijd en budget aan het inrichten van de tijdelijke plek op de camping. Waar kampeeraccessoires zich tot voor kort vooral lieten omschrijven als kleurrijk, praktisch en lichtgewicht, gaan kampeerders nu voor een meer stijlvolle aankleding die bovendien het hele jaar door gebruikt kan worden. Danny
Hazewindus van Human Comfort: ‘‘Een designkleed voor op de camping past ook heel goed bij een zomers balkon of een sfeervolle tuin. Wij hebben ook een lamp ontworpen die tegelijk dienst doet als speaker met goed geluid. In de winter staat zo’n lamp gewoon op het dressoir”.

woontrends op camping

Internationale inspiratie

Human Comfort is een innovatief Nederlands kampeermerk, gericht op kamperen met het comfort van thuis. Danny kent de Nederlandse kampeerbranche op zijn duimpje, maar vindt vooral ook inspiratie in internationale trends. ‘In Korea en Japan hebben mensen een andere kijk op kamperen. Gericht op samenzijn, het thuisgevoel en verbinding. Daar is elke tent een kleine woonkamer. Dat zie ik in Nederland ook steeds meer. Stijlvol op de camping én thuis, want waarom zou je mooie producten alleen op de camping gebruiken?”

Kampeer Avontuur

Op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs in Utrecht (9 tot en 13 oktober) presenteert Human Comfort de nieuwe productenlijn, gericht op deze visie. Human Comfort is te vinden in hal 11 als onderdeel van ‘Kampeer Avontuur’. Bij dit beursonderdeel kunnen kampeerders op informele wijze kennismaken met de nieuwste vouwwagens, tenten, daktenten, mini caravans en accessoires.

*Dit is een aangeleverd persbericht, ik ga zelf deze week ook even kijken op de beurs!

I love kamperen