Header Carravans op terrassencamping
Een lijstje leuke campings!

ANWB Camping van het jaar 2024

ANWB Camping van het jaar 2024

Lieve mensen, het is weer tijd voor de ANWB camping van het Jaar 2024! Elk jaar wordt dit selecte groepje campings bekend gemaakt tijdens een feestelijk gala. En ieder jaar zijn er drie verschillende categorieën waar kampeerders over mogen stemmen. Voor de camping van het jaar 2024 waren dit de thema’s: fijnste familiecamping met zwembad en waterpret, beste kleine camping, en meest bijzondere huuraccommodatie. Volgens de ANWB hebben 23.000 mensen hun stem uitgebracht voor deze camping van het jaar 2024.  Check snel de 6 winnende Europese campings volgens het ANWB publiek!

Camping van het jaar 2024

De zes winnaars worden gekozen uit een lijst met 60 genomineerden campings. Per categorie zijn dat 10 campings in Nederland en 10 campings in de rest van Europa. Dat is een lekker lijstje voor als je inspiratie op wilt doen! Zit er toch nog niets voor je bij? Check dan ook even de winnaars en genomineerden van vorig jaar. Of zelfs die uit 2022.

Fijnste familiecamping met zwembad en waterpret in nederland

Camping De Kleine Wolf in Stegeren, Overijssel
Camping de Kleine Wolf valt vaker in de prijzen bij de verkiezing van Camping van het Jaar (ze wonnen ook in 2022). Gelegen in het Vechtdal is het een grote, complete camping met binnen- en buitenzwembaden, een indoor speelparadijs en een zwemmeer met een strand. Een echte familiecamping met alles wat de harten van kinderen (en hun ouders) harder doet kloppen. De camping is te vergelijken met campings zoals het nabijgelegen Beerze Bulten en de Zandstuve en natuurlijk de Brabantse camping de Paal.

ANWB Camping van het jaar 2024 Kleine Wolf

Fijnste familiecamping met zwembad en waterpret in Europa

Camping Piani di Clodia in Lazise, Italië
Aan het Gardameer liggen natuurlijk een heleboel van die enorme campings met heel erg veel waterpret. Eindeloze glijbanen en honderdmiljoen zwembaden. Camping Piani di Clodia ligt vlakbij het middeleeuwse Lazise en dat is een prima plek om het Gardameer te ontdekken. Hoewel, je hoeft deze complete camping in principe niet af. Met meer dan 1300 plaatsen en alle mogelijke voorzieningen is het wel echt een campingdorp en daar moet je van houden. Zo waren wij zelf op een vergelijkbare camping in de buurt, het bekende Bella Italia bij Pesciera del Garda. Piani di Clodia is een groene camping en ligt 50 meter van het Gardameer. Niet dat je het meer meer überhaupt nodig hebt, want er zijn maar liefst vijf zwembaden op deze camping. En sommige huuraccommodaties hebben zelfs een jaccuzzi. Voor hondenliefhebbers en -haters is er goed nieuws: kampeerders met een hond staan op een apart deel van de camping.

ANWB Camping van het jaar 2024 Piani di Clodia
Nooit meer naar huis, in dit vakantieparadijs Piani di Clodia aan het Gardameer.

Beste kleine camping van het jaar 2024 in Nederland

Camping De Munnikenhof in Terheijden, Noord-Brabant
Dit jaar is ANWB in deze categorie gegaan voor ‘hele rustige’ kleine campings. Wij weten maar al te goed dat een kleine camping ook heel gezellig kan zijn 😉 Maar voor de rustzoekers zijn zowel de Nederlandse als de Europese winnaars een walhalla. Op Camping de Munnikenhof is geen animatie en de plekken zijn ruim. Met uitzicht over weilanden en tijdens het tandenpoetsen uitzicht op de paarden van de paardenfokkerij. Deze camping is geschikt voor een wat ouder publiek. Gelegen tussen Breda, Oosterhout en de Biesbosch een leuke plek voor uitstapjes op de fiets.

 Camping van het jaar munnikenhof
Op de Munnikenhof kom je echt tot rust.

Beste kleine camping van het jaar 2024 in Europa

Camping Domaine La Libaudié in La Bastide-Solages, Frankrijk
Gelegen bij een oude boerderij vlakbij de rivier de Tarn ligt deze ieniemienie camping met zes kampeerplaatsen. Voor echte rustzoekers. Camping Domaine La Libaudié is een charmante camping van Nederlandse eigenaren met ook een B&B en op zaterdagen in de zomer is er table d’hotes. De camping heeft een klein zwembad, een barretje en een zomerkeuken waar je als kampeerder lekker aan het kokkerellen kunt. Op een kwartiertje lopen kun je via een steil bospaadje, een picknickplekje aan de Tarn bereiken om te vissen of te zwemmen. Daar ligt ook de kano van de camping, die je gerust mag lenen. Een leuke, verrassende ANWB Camping van het jaar 2024!

ANWB Camping van het jaar 2024 La Libaudié
La Libaudié is wel een plekje waar we ooit nog eens op bezoek willen… zucht.

Meest bijzondere Huuraccomodatie in Nederland

Zeeuwse Dijksuite op camping De Paardekreek in Kortgene, Zeeland
Aan het Veerse meer in Zeeland liggen de Zeeuwse Dijksuites van Ardoer camping de Paardekreek. En het is écht even wat anders, deze dijksuites. Want deze huisje zijn ín een dijk gebouwd. Met zonnepanelen op het dak en muren van gerecycled hout is deze accommodatie energiezuinig en circulair. Een mooi concept waarbij recreatie en natuur samengaan. De huisjes hebben twee slaapkamers en zijn lekker luxe. De Paardenkreek zelf is een camping met alles er op en er aan. Waterpret, wellness en watersport. Met je eigen kampeermiddel ook een leuke plek om naartoe te gaan!

Zeeuwse Dijksuite
Een dijk van een huuraccommodatie!

Meest bijzondere Huuraccomodatie in Europa

Chalet op camping Catinaccio Rosengarten in Pozza di Fassa, Italië
De dolomieten zijn die heerlijke Italiaanse bergen met een lekker Oostenrijks tintje. En zo is ook deze huur accommodatie op camping Catinaccio Rosengarten. Het chalet is ingericht en gebouwd naar een typische bergomgeving. Maar niks geen krakkemikkig houten hutje! Deze chalets zijn gebouwd met organisch hout van een oude boerderij uit 1856, maar wel met de modernste technologieën. De chalets worden volledig aangedreven door 100% hernieuwbare natuurlijke energiebronnen, doelstellingen die de campingeigenaar hoog in het vaandel heeft. Ook de rest van de camping ziet er authentiek uit en ligt prachtig (maar wat wil je, want Dolomieten). Op wandelafstand van een leuk authentiek dorpje en zelfs de mogelijkheid om in de zomer nog wat sneeuw mee te pakken.

Anwb 2024 huuraccommodatie chalet
Haal je innerlijke Heidi naar boven op Camping Catinaccio Rosengarten in de Dolomieten
I love kamperen