camping Geversduin header
Kamperen bij de kust

In de duinen bij Castricum

Onze ervaring met camping Geversduin

Vanaf het kampeerplekje zó de bossen inlopen en in twintig minuten met je tenen in de zee staan: klinkt als een fijne plek. Daarom nam Karin de caravan en het gezin mee naar camping Geversduin in Castricum. Dat ligt direct in het Noord-Hollands duinreservaat. De kampeerplekken liggen mooi tussen de bomen en je kunt zelfs slapen in een Hobbitwoning of Groentehuisje. Kampvuur maken met het animatieteam of over de bomen kijken vanuit de uitkijktoren? Karin kreeg haar kinderen met rode wangen en zand in hun haar weer terug na dit weekend. Hier lees je haar camping Geversduin ervaring!

Kamperen bij het strand

Geversduin is onderdeel van de Kennemer Duincampings, samen met de bekende camping Bakkum en camping de Lakens. Op deze campings is ‘natuurgericht kamperen’ het uitgangspunt, waarbij de organisatie zorgt voor een goede balans tussen recreatie en natuurbehoud. Dat zag ik bijvoorbeeld terug in de speelfaciliteiten, waarbij veel hout gebruikt is zodat ze als het ware op gaan in de omgeving. Spelen met zand en water is bij ons garantie voor uren fascinatie en dat kan hier goed. Schep en emmertje mee dus!  De kampeerplekken liggen op sommige stukken echt tussen de bomen, waardoor de plekjes ook niet allemaal even groot en afgebakend zijn. Geversduin is een grote camping met 6 verschillende velden voor toeristisch kamperen en een groter deel met vaste seizoensplekken.

geversduin wandelen
Ok, dit was tijdens mijn wandeling door het bos om 7.30 uur, dus het eetcafé was nog even gesloten 🙂
camping geversduin ervaring
Vlinders zoeken op de camping <3

Kampeervelden

Bij Geversduin kun je een plek kiezen die past bij jouw wensen: wil je veel zon, liever tussen de bomen, wil je de hond mee of graag elektriciteit bij de plek? Er zijn 6 velden waar je terecht kunt en ik vind dat ze erg van elkaar verschillen. Kijk dus goed wat er bij je past. Wij kozen voor Het Duinstruweel: Een mooi gelegen veld tussen de bomen met elektriciteit en in het midden een ruim speeltoestel met glijbaan, klimtoestel en waterstroompjes. Fijne keuze met kleine kinderen. Bij aankomst wandelde (gelukkig aan de andere kant van het hek :D) een Schotse Hooglander rustig rond. Leuk! Heb je een diepe voortent én luifel of een grote vouwwagen? Bespreek dat even met de medewerkers, want die past naar mijn mening niet op elke plek.

duinstruweel
Ons uitzicht vanaf veld Duinstruweel

Het Eikenbos ligt bij het sportveld, dat is voor oudere kinderen een mooie plek, overigens met elektriciteit. Als je graag met de hond kampeert is de Hoepse Beek geschikt. Echt back to basic ga je in de Oaseplaats, zonder elektriciteit en heel rustig, want het is ook autoluw. De Binnenduinrand is geschikt als je graag veel zon op de plek hebt. Dit is een open terrein, waar je in rijen naast de buren staat. Naar mijn mening niet zo sfeervol, ik sta liever in het bos, maar dat is persoonlijk.

camping Geversduin Uitkijktoren
Uitzicht op de Binnenduinrand vanaf de uitkijktoren op de camping. Het ontdekpad rond deze toren is leuk!

Accommodaties

Zoals bijna elke camping heeft ook Geversduin accommodaties waar je kunt verblijven. De Duin Onder(voor 2 volw en 2 kinderen) is wel de meest bijzondere, mijn jongens vonden het bijzonder fascinerend wat er toch in dat huisje onder het groen te zien zou zijn. De boomhuisjes (max 6 personen) lijken mij erg fijn, vanaf de eerste verdieping heb je door de grote ramen direct contact met wat er in de natuur gebeurt. De strandhuisjes zijn heerlijk met kleintjes, ze liggen rond een leuke speelplek. Daarnaast kun je ook tenthuisjes of een Karstentent huren. Het groentehuisje heeft in betere tijden een volle rand met kruiden en groenten die in plastic kratjes om het huisje staan. Toen wij hier waren (vroeg in het voorjaar) waren er nog geen kruiden te zien, wat het een beetje treurig aangezicht gaf. Er zijn verdeeld over de camping voldoende sanitaire gelegenheden, er zijn ook aparte familiebadkamers aanwezig. Schoon, ruim en compleet, gewoon prima.

Hobbitwoning Geversduin
De Hobbitwoning!

camping Geversduin bordjes op de camping

boomhuisje geversduin
De boomhuisjes lijken me heel bijzonder

Het centrumplein is gezellig druk. Hier heb je de campingwinkel (veel biologische producten, origineel en passend bij de sfeer van de camping, maar niet echt voordelig), een pizzeria en eetcafé. Hier kun je heerlijk op het terras in de zon zitten, de kinderen spelen op het luchtkussen of de speeltoestellen. Het recreatieteam organiseert hier ook diverse activiteiten. Marshmallows roosteren boven het kampvuur, check!

camping Geversduin centrumplein airtrampoline
Het centrumplein

Naar het strand

Geversduin is dus absoluut mooi gelegen. Het strand is niet echt op loopafstand, ga met de fiets (ik schat zo’n 20 minuten fietsen) of met de auto. Vanaf de camping staan diverse wandelroutes met paaltjes aangegeven. Vergeet de Duinpas niet (inbegrepen bij de campingprijs), want je loopt hier direct in het Duinreservaat. Winkelen in Alkmaar, op pad met de boswachter bij De Hoep of gewoon lekker het strand op: in Noord-Holland is genoeg te doen om je een hele vakantie te vermaken.

speelbos geversduin
Vanaf de camping staan diverse wandelroutes aangegeven. Ook loop je in een paar minuten naar het Speelbos.
strand castricum happiness
Het strand in Castricum makes you feel good 🙂

Wil je ook naar Geversduin? Boeken doe je hier en laat vooral ook even weten hoe je het ervaren hebt.

I love kamperen