camping van het jaar 2019 anwb
Dit zijn de beste campings volgens Nederlandse kampeerders!

In NL en Europa

Dit zijn de Campings van het jaar 2019!

Gister was het weer zover: De ANWB heeft  de winnaars van de Camping van het Jaar Awards bekendgemaakt. Zes campings vielen in de prijzen, drie in Nederland en drie over de grens. De opzet van de prijs was dit jaar iets anders: er was geen vakjury maar de prijzen gingen naar de campings met de meeste stemmen van het publiek. Daar werd druk aan meegedaan: er werden 35.000 stemmen uitgebracht. Ennn, dit zijn de gelukkige winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2019:

Camping van het jaar 2019

De fijnste gezinscamping

camping van het jaar 2019 anwb

De beste huuraccommodatie

De mooiste groene camping

 

De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie werd er extra gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de ligging van de huuraccommodatie op de camping en de schoonmaak van de accommodatie. En voor de mooiste groene camping speelden het terrein en milieubewustzijn/duurzaamheid een extra zware rol. Deze weging vond plaats op basis van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.

Gefeliciteerd allemaal! Het is toch altijd wel een eer om deze prijs te winnen en een teken dat je goed bezig bent op de camping. Ik ben zelf op één camping uit het rijtje geweest, dus de ‘bucketlist’ kan weer aangevuld worden. Vind je dit de terechte winnaars? Laat het hieronder of op Facebook gerust even weten.

 

I love kamperen