Kamperen in Innsbruck

Kamperen voor gezinnen en beginners

Suppen op de Natterer See

Oostenrijk: het is zo’n bestemming die ik me nog zo goed kan herinneren uit mijn jeugd. Vooral groen, uitgestrekt en fris. Wij overwegen met het gezin hier ook weer eens heen te gaan, want het is een prima familiebestemming. Dit bericht over Innsbrück had dan ook wel mijn interesse. Hier een aantal tips voor als je in Innsbrück gaat kamperen!

Suppen op de Natterer See

Op 830 meter hoogte ligt de Natterer See, een voormalig veenmeer dat in de zomer verkoeling biedt als natuurlijk zwemmeer. Hier kun je tijdens de vakantie lekker ‘buitenspelen’ zoals ik dat noem, bijvoorbeeld suppen (peddelsurfen), kanoën en waterfietsen. Daarnaast is er een uitgebreid kinderanimatieprogramma met onder andere land- en waterolympiades, Giant Soccer en trampolinespringen. Met uitzicht op de bergen <3

Camping van het jaar

Begin 2017 werd camping Natterer See door de ANWB uitgeroepen tot camping van het jaar met de mooiste huuraccommodaties. Vooral het uitzicht en de natuur werden genoemd door de jury en als ik zo op de site kijk snap ik dat wel. Ook leuk: de camping ligt vlak bij het stadscentrum, mooie combi.

camping natterer see
Mooie huuraccomodaties op camping Natterer See

Avonturenberg de Muttereralm

De zonnige Muttereralm is het startpunt voor wandelingen en mountainbiketochten. De Innsbrucker Almenweg leidt langs indrukwekkende uitzichtpunten. Mocht je graag willen bergbeklimmen in je vakantie: hier liggen de de Saile (2.403 meter, ook wel de Nockspitze genoemd), de Birgitzköpfl (1.984 meter) of de Hoadl (2.340 meter). Wij houden het liever wat lager, onze jongens vermaken zich vast in de Alpenspeeltuin – gelegen tussen het bergstation en het panoramameer – of gaan samen naar beneden razen op de Mutterer Mountain Carts.

Wandelen met kinderen in Innsbrück

Vroeger ging ik met mijn ouders in Oostenrijk vaak wandelen. Niet van die dagenlange tochten, maar wel even lekker op stap samen en deze regio is daarvoor geschikt. Op verschillende plekken in en rondom de stad kunnen wandelaars bij drinkwaterpunten met helder bergwater hun dorst lessen of uitrusten bij een van de vele picknickplaatsen (zoals Domplatz, Hofgarten, de Innpromenade aan het water, het Rapoldipark en Bergisel). Leuk lijken mij de kinderrondleidingen met puzzeltocht. Zo leren kleine wandelaars meer over het Innsbruck in de Middeleeuwen. Families kunnen met de Welcome Card (gratis) gebruik maken van uiteenlopende activiteiten in de stad en de vakantiedorpen.

Dat uitzicht!

Kom jij graag in Oostenrijk en heb je ook tips om te delen? Doe dat onder dit bericht of op de Facebookpagina, dan inspireer je daar ook anderen mee!

I love kamperen