cadac carri chef 2 ervaring
Lekker koken op de camping: Cadac Carri Chef 2

Dit is onze ervaring!

Cadac Carri Chef 2: onze ervaring

Je ziet ze overal op de camping: de blauwe Cadac kooktoestellen voor buiten. Wij hebben er ook eentje, al jaren! Ons gezin bestaat uit vijf personen en we koken graag buiten, maar liever niet te ingewikkeld. Daarom kozen wij destijds voor de Cadac Carri Chef 2, een handig apparaat op gas. Door de accessoires is het veel meer dan een BBQ, je kunt er op grillen, maar ook op koken en bakken. Voor ons heeft hij veel voordelen, maar ook enige nadelen. Hier lees je onze Cadac Carri Chef 2 ervaring.

cadac carri chef 2 ervaring
De Cadac Carri Chef 2 gaat al jaren met ons mee op vakantie. We gebruiken hem bijna dagelijks.

Onze Cadac Carri Chef 2 ervaring

  • Koken, bakken en grillen op 1 apparaat
  • Standaard geleverd met pandrager, BBQ grillplaat
  • Doorsnede 46 centimeter, genoeg om voor 5 personen op te koken
  • Makkelijk aan te steken en te regelen door de piëzo ontsteking
  • kan compact in de bijgeleverde tas meegenomen worden
  • Veel accessoires voor verkrijgbaar, zoals een paellapan
  • Relatief zwaar apparaat (10,6 kilo)
  • Bij veel wind verlies je snel warmte (deksel is aan te raden)

Koken op de camping

Oh, zo heerlijk, buiten koken. Wij kamperen met een caravan en binnen koken in zo’n kleine ruimte vind ik niet echt geweldig. Daarom nemen wij onze Cadac Carri Chef 2 eigenlijk altijd mee, ook tijdens een kort weekend weg pakken we hem erbij. Het apparaat staat stevig op drie aluminium poten, deze kunnen goed tegen vocht en warmte. Tussen deze drie poten plaats je onderaan een ‘kruidenrekje’, handig voor, nou ja, de kruiden, maar ook vooral als ruimte om bijvoorbeeld bakjes en groenten te plaatsen tijdens het koken. Aan de Carri Chef 2 zit tevens een klein haakje voor je BBQ gereedschap. Wij gebruiken een hoes voor over de Carri Chef wanneer we deze niet gebruiken en het apparaat ziet er na jaren nog steeds bijna als nieuw uit.

koken op de camping
Een deksel is wel aan te raden, zo kun je ook bij wind de warmte goed te behouden

In elkaar zetten

Even bij het begin beginnen: De Carri Chef vervoer je in een bijgeleverde tas en je moet het toestel dus voor begin eerst even in elkaar zetten. De drie schroefbare poten draai je makkelijk met de hand vast wanneer je gaat beginnen. De (inmiddels optionele) deksel, de bak met gasbrander, kruidenrekje en de benodigde kookplaten zitten los van elkaar in de grote tas. Binnen enkele minuten zet je dit in elkaar en ben je klaar om aan de slag te gaan! De deksel kun je uiteraard op het grillgedeelte plaatsen voor extra warmte, maar je kunt deze ook middels een houder aan de zijkant hangen. Dat is handig om de warmte toch te behouden wanneer er wind staat.

Deze BBQ werkt dus op gas, je sluit deze aan op de gasfles middels een slang met gasdrukregelaar. Deze moet je in de meeste gevallen wel even los bijkopen. Er zit een piëzo ontsteking op de Carri Chef 2, wat betekent dat je niet met lucifers aan de slag hoeft. Je drukt de knop eerst in, dan draai je naar links om het vermogen te regelen en het apparaat ontsteekt automatisch. De regelknop werkt vrij nauwkeurig, dus je stukje vlees hoeft echt niet te verbranden. Na het koken draaien wij de gasfles wel altijd weer even dicht.

De pandrager

De pandrager van de Carri Chef is handig wanneer je iets in een pan wil bereiden, bijvoorbeeld spaghetti koken. Er is een optionele braadpan verkrijgbaar, maar je kunt ook prima met je eigen campingpannen aan de slag. Dit moeten wel echt pannen zijn, ons mokapotje voor een kopje koffie is bijvoorbeeld te klein om op de pandrager te plaatsen.

pandrager cadac carri chef
De pandrager is handig voor grotere pannen

De skottel

De skottel is een kookplaat met een bolling die je makkelijk op de brander plaatst. Hierin kun je bijvoorbeeld roerbakken, het werkt als een soort wok. Heel eerlijk: ik vind deze plaat over het algemeen niet zo handig. Zoals bij wokken ligt het te bereiden eten in het midden van de pan. Dat is voor roerbakken heel handig, maar met pannenkoeken of meerdere eitjes vind ik dat zelf minder fijn. Sinds wij de paellapan hebben, gebruiken we de skottel zelf eigenlijk nooit meer. Maar dat is echt een kwestie van persoonlijke smaak!

BBQ rooster Carri Chef 2

Het BBQ rooster is wél heel fijn. Met 46 centimeter doorsnede kun je er makkelijk meer dan 5 stukken vlees op kwijt. De plaat is snel warm en ook belangrijk: makkelijk schoon te maken. Het rooster heeft een geribbelde oppervlakte en is heel geschikt voor een lekker stukje vlees of vis.

paellapan cadac carri chef ervaring
Wij gebruiken graag onze paellapan! Voor een eitje in de ochtend of een volledige maaltijd voor 5 personen

Accessoires voor de Cadac Carri Chef 2

Het fijne van dit systeem is dat er enorm veel accessoires verkrijgbaar zijn. Dus of je nu graag alles in één pan mikt of op de camping juist lekker de tijd neemt voor bijzondere gerechten: aan de kookplaten zal het niet liggen. Zo kun je bijvoorbeeld pizza’s maken met de speciale pizzasteen. Ook zijn er combinatieplaten, bijvoorbeeld het grill/braai rooster. Op de grill leg je een lekker stukje vis of vlees, op de braai bak je de aardappeltjes. Zoals eerder gezegd is er ook een speciale braadpan, daar hebben wij geen ervaring mee op de Carri Chef 2. Wij zijn echter fan van de paellapan!

Een ander veelgebruikte accessoire op de Cadac Carri Chef 2 is een anti aanbakfolie. Deze plaats je op de bakplaat en je bakt vervolgens op dit folie. Je gooit het folie lekker door een sopje en de plaat blijft verder zo goed als schoon: dat scheelt je afwaswerk!

Mijn favoriete accessoire: de paellapan

Tijdens de vakantie kook ik niet zo ingewikkeld, liefst alles in 1 pan. Daarom hebben wij de paellapan aangeschaft. Deze platte plaat met opstaande rand gebruik ik inmiddels voor bijna alles. Omdat de plaat plat is, bak je meerdere dingen zonder dat alles direct door elkaar gaat zoals bij de skottel. Ook pannenkoeken en eitjes blijven netjes van elkaar af 🙂 Natuurlijk kun je er ook lekker paella of risotto op maken, door de opstaande rand kun je goed werken met extra vocht. De paellapan heeft een antiaanbaklaag en is heel makkelijk schoon te maken. Voor de Cadac Carri Chef 2 heb je een paellapan met doorsnede van 47 centimeter nodig. Je kunt gaan voor deze Cadac paellapan, wij kochten al jaren geleden een ander merk. Werkt ook prima.

kruidenrek cadac
De grillplaat en daaaronder het ‘kruidenrekje’

Even samenvattend: onze Cadac Carri Chef 2 ervaring is dus positief. Wij zijn nog steeds blij met onze BBQ en gebruiken deze in de vakanties dagelijks. Wat ons betreft is de paellapan de beste aankoop qua accessoires. Koop daarnaast direct een goede hoes voor over de Carri Chef, zo kun je er langer van genieten. Veel kookplezier!!

PS: wil je wat inspiratie voor koken op de camping? Lees dan even hier, ik zocht de 4 leukste camping kookboeken voor je! 

Ik heb wat verschillende opties voor je opgezocht. Het prijsverschil zit vaak in het pakket: zit er een deksel bij? (zou ik persoonlijk wel adviseren, want met wat wind verlies je heel snel warmte)  Welke accessoires wil je? Tip: ook Kampeerwereld heeft vaak goede prijzen en service!

 

 

I love kamperen