Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 2018

Een foto update - kijk even mee!

Foto-update vanaf de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Op 10 oktober is de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 2018 begonnen en we hebben er al lekker rondgewandeld. En natuurlijk heel veel gezien! Uiteraard zijn we de beroerdste niet en willen we een paar dingen met je delen. Misschien wil je dan ook nog snel die kant op! Zoniet, dan lees je hier en via Instagram Stories gewoon even mee 🙂

Twijfel je nog? Hier lees je waarom de Kampeer en Caravan Jaarbeurs wat ons betreft een leuk kampeer ‘dagje uit’ is.

Foto verslag Kampeer en caravan jaarbeurs 2018

De afgelopen jaren stond de kampeerbeurs Utrecht in het teken van Frankrijk, Italië en Duitsland, maar dit jaar is Spanje het themaland. En dat betekent gezellige aankleding, Spaanse hapjes en muziek. Prima sfeertje hebben ze weer neergezet.

kampeerbeurs utrecht 2018

kampeer en caravan jaarbeurs 2018 Spanje themaland

Hal(f) 12 prijzenfestival in hal 12

Elke dag om half 12 is het feest in hal 12 op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs! Je kunt jouw bonnetje (bij aankoop van je kaartje gekregen) in een grote bak doen en op de genoemde tijd worden een berg prijzen uitgereikt. Hoofdprijs: een week met een camper op pad. Kansje wagen, altijd leuk. Op dezelfde plek wordt ook elke dag een presentatie gegeven over ‘Camperen voor broekies’, met tips voor beginnende camperliefhebbers.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 prijzen hal 12

Camper en Caravan van het jaar 2019

De ANWB kiest elk jaar tijdens dit kampeerfeest de nieuwe caravan én camper van het jaar. Zo ook op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018! Innovatief, bijzonder of nieuw: deze wagens verdienen een extra spotlight. De bekendmaking was op de eerste dag van de beurs bij het ANWB terras. De winnaars zijn:

Caravan: Fendt Bianco Emotion 445 FH

Camper: Hymer B-MC T580

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 caravan van het jaar camper van het jaar
De uitreiking door Sander Janson

camper van het jaar Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 Hymercaravan van het jaar 2019 Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 Fendt

Juryduty tijdens de Kampeerbeurs Utrecht

Karin zat dit jaar in de jury voor de camper van het jaar, wat echt een hele leuke ervaring was. De winnaar is gebouwd op een licht chassis, wat veel gewicht scheelt. Dit is een innovatief proces, wat ook veel mogelijkheden geeft voor doorontwikkeling van campers in de toekomst. Een terechte winnaar! Je kunt beide nog tijdens de hele beurs zelf bekijken bij het ANWB terras en ik schrijf er later nog meer over. Kijk wat een leuk rijtje 🙂

jury camper van het jaar

Shoppen op de Kampeer en caravan jaarbeurs 2018

Altijd leuk tijdens de kampeerbeurs: héél erg veel kampeerspulletjes shoppen. De Wit Schijndel heeft een grote stand waar je je pinpas kunt laten roken, maar veel merken hebben ook beursacties op de eigen stand.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 kampeerwinkel

Kampeerbeurs Utrecht Spullen met caravans

Niet te missen op de kampeer en caravan jaarbeurs 2018

Er is tijdens een paar dagen Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 zo ontzettend veel te zien, hier een kleine greep van al het moois dat we nog meer hebben gezien!

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 prototype camper zonnepanelen
Innovatie: dit prototype met zonnepanelen biedt een kijkje in de toekomst van campers en caravans
Kampeerbeurs Utrecht grote camper concorde
Kamperen Kardashian style is ook weer aanwezig: zo leuk om te zien hoe het óók kan (maar waar parkeer je zo’n ding ???)
Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 ACSI Testtour
Geef je vast op voor de ACSI Testtour, misschien rij jij dan volgend jaar in deze combinatie (OMG wat een lekker stel samen vind je niet?!)
kampeerbeurs utrecht 2018 Kekke kamperen carvaan
Bij Kekke Kamperen wordt elke dag een caravan verbouwd en je kunt er vragen stellen over jouw eigen caravan en verbouwplannen. Eventjes geïnformeerd naar een stapelbed, best een goede optie voor ons.
Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 Camping zoeken
Zoek alvast een camping voor volgend jaar!

Nieuwe kampeermiddelen overal!

En last but not least: op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 vind je heel veel nieuwe campers en caravans, vouwwagens, tenten en voortenten in alle soorten en maten. Als je op zoek bent naar een nieuwe kampeervriend, is dit gewoon een heel handige plek omdat je alles kunt bekijken, aanraken en vergelijken. Pas op: er gaat een vrij besmettelijk ‘ik-was-niet-op-zoek-maar-nu-wil-ik-ook’-virus rond daar 😉

De Waard tenten, minicaravans mét daktent en buscampers, allemaal naast elkaar. Handig om te ontdekken wat je zoekt!

Ben jij al eens op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs geweest? Wat is jouw ervaring? Praat met ons mee  op de Facebookpagina. 

I love kamperen