Kamperen met kinderen nederland
De SVR Vakantiebeurs

Maak een praatje met campingeigenaren en ontdek kamperen bij de boer!

Alles over de SVR Vakantiebeurs!

Ken jij het fenomeen SVR Beurs al? Als je benieuwd bent naar kamperen bij de boer dan is het een goed idee om een SVR Vakantiebeurs te bezoeken! Kamperen bij de boer is superleuk – weten wij uit ervaring – en het wordt steeds populairder. Bij de SVR zijn zo’n 2000 campings in binnen- en buitenland aangesloten. Elk jaar organiseert de SVR drie of vier kampeerbeurzen in verschillende plaatsen in Nederland. Hier zijn ongeveer 300 campings per beurs aanwezig en daarom is de SVR Beurs de uitgelezen plek om leuke kleinschalige campings te ontdekken!

SVR Vakantiebeurs 2023

SVR: Kamperen bij de boer

SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie. Deze stichting is in de jaren zeventig opgericht om stadmensen de mogelijkheid te geven om van het platteland te laten genieten. Inmiddels zijn bij de SVR ruim 2000 kleinschalige campings aangesloten. 1200 campings in Nederland en 800 in het buitenland. De keuze is reuze. Deze kleinschalige campings bevinden zich meestal bij een boerenbedrijf en dat maakt dat deze campings ook erg leuk zijn voor kinderen. Behalve rust, ruimte en natuur, kunnen kinderen (en hun ouders) een beetje leren van het boerenleven. Een SVR camping is een kleine camping, dus verwacht geen uitgebreide voorzieningen. Wel kan je er betaalbaar kamperen en wordt je gastvrij ontvangen. Als je wilt kamperen op een SVR Camping moet je donateur worden (dat kost je een tientje per jaar) en dan dan kan je dus ook naar de SVR Beurs!

SVR Vakantiebeurs

De SVR Kampeerbeurzen worden al sinds 1988 georganiseerd. Toen nog in een zaaltje van de plaatselijke kerk, maar vergis je niet; inmiddels wordt de SVR Beurs op drie grote beurslocaties georganiseerd en komen er per weekend zo’n 10.000 donateurs en campings bij elkaar. De SVR Vakantiebeurzen zijn gratis toegankelijk voor donateurs (ook parkeren is gratis!). Ben je nog geen SVR Donateur? Dat kan je bij de ingang donateur worden voor een donatie van 10 euro per gezin. Kan je gelijk een leuke camping uitzoeken én boeken met de SVR-korting!

SVR Beurs is een feestje

Tijdens de beurs presenteren zo’n 300 campings zich met een tafel vol informatie en meestal zijn de eigenaren zelf aanwezig. En door wie kan je je nou beter laten inlichten over je volgende vakantie, dan de campingeigenaar zelf? Tijdens de beurs worden er aan de bezoekers leuke prijzen wegegeven en kan je er vast vakantievrienden maken in de koffiehoek. Voor kinderen is er wat simpele animatie, zoals schminken. Maar bovenal is de SVR kampeerbeurs vooral een gezellig uitje met kampeer voorpret (wij zijn overigens groot fan het huisorkest; de boerenkapel “Euphonia”.)

SVR Vakantiebeurs 2023
Verwacht geen spectaculaire beursstands: hier ontmoet je kleinschalige campings met een folder en een glimlach 🙂

Data en locaties SVR VakantieBeurs

De SVR Beurs wordt op drie weekenden in januari en februari georganiseerd op verschillende plekken in het land. Zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

Zaterdag 13 januari 2024: Evenementenhal Hardenberg
Zaterdag 20 januari 2024: Expo Houten
Zaterdag 3 februari 2024: WTC Expo Leeuwarden

Alle beurzen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de beurzen lees je hier. 

SVR beurs SVR Servies campingservies

SVR Servies kopen!

En, superleuk! Wij zijn er dit jaar ook bij op de SVR Vakantiebeurs! We gaan leuke spulletjes verkopen die we met SVR hebben ontwikkeld. En we gaan de mensen op de beurs ook kennis laten maken onze I Love Kamperen Shop en de Open Camping Dag!

Kamperen bij de boer Meisje bij pony op camping
Voor kinderen is kamperen bij de boer natuurlijk één groot avontuur!

SVR campings voor kinderen

De afgelopen jaren heeft I Love Kamperen verschillende SVR campings bezocht. Wil je weten welke boerencampings leuk zijn voor kinderen? Kijk dan zeker even naar onze blogserie ‘Boer zoekt gast’ voor uitgebreide reviews!

I love kamperen