Dit zijn de beste camperplaats en camping in Nederland van 2024

De winnaars van de Campercontact Awards

De beste camperplaats van het jaar 2024

De winnaars van de Campercontact Awards zijn vandaag bekendgemaakt. In Nederland verdient Camperplaats Boxtel volgens de gebruikers van Campercontact de titel Camperplaats van het jaar. Natuurcamping De Zwiese wint die van Camping van het jaar. Campercontact reikt deze prijs sinds 2019 uit op basis van honderdduizenden beoordelingen. Daarnaast kiest dit platform voor camperaars een winnaar van de Duurzaamheids Award. Die prijs gaat naar Camperparc Stee in Lhee. 

Camperplaats van het jaar 

Camperplaats Boxtel is met een maximale score van 5,0 (in de laatste twaalf maanden) de beste in de categorie camperplaats. Bezoekers roemen het voorzieningenniveau en de klantgerichte beheerder. Bezoeker ‘MarkenInge’: “We werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse, en kregen veel informatie onder het genot van een bakkie koffie.” Bezoeker ‘Phil-Quick’ vult aan: “Als er 6 sterren gegeven konden worden zou ik dat doen, omdat deze hard werkende mensen dit gewoon verdienen.” De omgeving is uitermate aantrekkelijk voor fiets- en wandeltochten.  

Camperplaats van het jaar Camperplaats Boxtel
Camperplaats Boxtel

Camping van het jaar voor campers

Natuurcamping De Zwiese in het Overijsselse Loozen is de beste camping vanwege onder andere de ruime en rustige camperplekken en de gerechten uit eigen keuken. Bezoeker ‘A.H. Pluim’ zegt daarover: “Zo lekker dat ik er graag een omweg voor maak!” Bezoeker ‘Hans_Wil’ vat het samen: “Van alle gemakken voorzien en een heerlijke rustige camping in een prachtig natuurgebied.” De Zwiese scoorde eveneens een 5,0. 

Camperplaats van het jaar Natuurcamping De Zwiese
Natuurcamping De Zwiese

Beste duurzame initiatief 

Camperparc Stee in Lhee, in het Drentse Dwingeloo, is door een vakjury verkozen tot de Nederlandse winnaar van de Campercontact Duurzaamheids Award. Campercontact reikt deze prijs nu voor de tweede maal uit aan overnachtingsplekken die op een innovatieve en aanstekelijke manier aandacht hebben voor duurzaamheid. Uit het juryrapport: “Camperparc Stee in Lhee neemt diverse energie- en waterbesparende maatregelen, scheidt afval en bevordert de biodiversiteit. De jury was onder de indruk van de manier waarop de camperplek materialen hergebruikt voor de bouw van diverse faciliteiten.” 

De vakjury van de Duurzaamheids Award bestaat uit Marieke van Dijl, programmaleider duurzaamheid van de NKC en Melanie en Mariëlle Masseurs van CamperHomie (motiveert kampeerders duurzamer te reizen). 

Camperplaats van het jaar Camperparc Stee in Lhee
Camperparc Stee in Lhee

 Meer leuke camperplaatsen ontdekken

Op www.campercontact.com/nl/content/campercontact-awards maakt Campercontact ook de beste camperplaats van het jaar, leukste campings en de beste duurzame initiatieven bekend in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Denemarken. 

Wellicht heb je ook iets aan de tips van Laura tijdens haar camperreis door Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland 😉

 

I love kamperen