vliegen en kamperen
Vlieg naar je kampeerbestemming

Met Geardropper

Geardropper: Vliegen en kamperen in een tent

Vliegen en kamperen: dat betekent meestal dat je dan in een (dure) glampingaccommodatie terecht komt. Maar wat als je gewoon lekker in een tentje door de natuur wil trekken? Dan is Geardropper een goed idee. Bas van Geardropper bedacht een origineel concept: back to basic kamperen met een tent op plekken waar je normaal niet snel heenrijdt met de auto. Je vliegt comfortabel en snel naar je bestemming en op de eerste camping staat een volledige kampeeruitrusting voor je klaar. Opgezet en wel! Klaar om met jou op roadtrip te gaan, waarheen je maar wil. Dat is volledige vrijheid! Ik reisde op deze manier door Zweden. Ook iets voor jou?

geardropper ervaring zweden
Zo stond de tent voor ons klaar, want een heerlijk plekje!

Geardropper: Vliegen en kamperen in de natuur

Bas van Geardropper heeft een duidelijke visie: hij wil mensen een zorgeloze kampeerreis in de natuur laten ervaren, met alle vrijheid onderweg. Door in de natuur te verblijven, een rivier te horen stromen, wakker worden met het geluid van vogels en weer eens een zonsopgang bewust te beleven, kunnen we even ‘resetten’ van ons drukke digitale leven. Dat is precies wat ik heb ervaren tijdens mijn reis door Zweden. Opladen in de natuur! De bestemmingen van Geardropper liggen door heel Europa en meestal op een plek die je normaal gesproken een flinke dag (of meerdere) autorijden zou kosten. Zo is Midden-Portugal voor mij 2150 kilometer rijden, maar na 3 uur vliegen ben ik op de luchthaven in Lissabon. Dat scheelt veel tijd, waardoor je dit ook makkelijk tijdens een korte trip (weekend of midweek) kunt doen. Ook langer kan natuurlijk: je bepaalt bij dit concept jouw eigen route. Zo zit je niet vast aan reserveringen of accommodaties op een familiecamping.

Bestemmingen Geardropper

Wanneer je wil gaan reizen, boek je ook een huurauto die je meestal gelijk bij de luchthaven kunt ophalen. Geardropper werkt met geselecteerde basecamps, dat zijn kleine campings waar je de reis start en eindigt. De basecamps liggen in:

  • Zweden
  • Noorwegen
  • Spanje
  • Portugal
  • IJsland
  • Corsica
  • Kroatië.

Je huurt de uitrusting via Geardropper en de eerste en laatste nacht op een basecamp zijn al inbegrepen. Verder is het aan jou om de reis in te vullen. Je kunt dus op een flinke roadtrip gaan, kamperen op een onbewoond eiland in een Zweeds meer of lekker op één camping blijven.

bas sonnevelt geardropper
Bas Sonnevelt heeft een passie voor kamperen en outdoor. Met Geardropper hoopt hij mensen een unieke kampeerbeleving in de natuur te geven.

geardropper ervaring

De kampeeruitrusting van Geardropper

Ik reisde dus naar Zweden, samen met een vriendin. Met alleen handbagage gingen we aan boord van een vliegtuig, super relaxte manier van aan een reis beginnen! Je kunt dit ook heel goed met een gezin doen. Geardropper heeft hiervoor op aanvraag verschillende oplossingen. Omdat dit zo populair is bij gezinnen, werkt Geardropper aan een gezinspakket mét huurauto. Door gebruik te maken van een tent, beleef je de natuur van dichterbij dan in een huuraccommodatie. Je bent eigenlijk 24 uur per dag buiten met elkaar. Je zoekt ter plekke een kampeerplaatsje uit en met wat mazzel sta je (net als wij) op een verborgen plaatsje met fenomenaal uitzicht. Die vrijheid is wel het belangrijkste voordeel van deze manier van reizen vind ik.

De complete uitrusting stond (opgezet en wel!) voor ons klaar op de eerste camping en dat is wel lekker voor zo’n eerste dag. Onze uitrusting bestond uit:

  • Een opblaasbare driepersoonstent van Vango incl pomp (met aparte slaapcabine en een gedeelte waar je de bagage kwijt kunt of even kunt zitten bij slecht weer)
  • Twee zelfopblaasbare slaapmatten van Human Comfort (dat zijn zeker geen dunne budgetmatjes, we hebben er heel goed op geslapen)
  • Twee slaapzakken en kussens van Human Comfort
  • Een tafel en twee campingstoelen
  • Een kist met pannen, gastoestel, lamp, kookgerei, bestek, borden, bekers, theedoeken, waslijn etc
  • Een kistje met reparatiespullen en handige kampeergear zoals ductape en tie rips

Opblaasbare tent

Na de eerste dagen hebben we de tent afgebroken om naar een volgende locatie te reizen. Ook het opzetten ging heel makkelijk dit een opblaasbare tent is. Ook als je nog nooooit een tent hebt opgezet, gaat dit je zeker lukken! De buizen in de tent blaas je namelijk op met een bijgeleverde pomp en dan is het een kwestie van de haringen in de grond en even afspannen. Er zit een beschrijving bij en anders zijn er nog uitgebreide instructievideo’s van Bas. Voor het opruimen en weer opzetten moet je even de tijd nemen, maar binnen een uur stond de tent weer als een huis en waren we klaar om van onze bestemming te genieten. Wij boekten een huurauto en kregen een Volkswagen Golf. Hier paste alles makkelijk in, we gebruikten zowel de kofferbak als de achterbank.

Lekker slapen

Slapen vind ik een van de belangrijkste onderdelen van de vakantie. Wanneer je beroerd slaapt is twee nachten al te lang, laat staan twee weken. Gelukkig hadden we heel goede slaapmatten en lekker warme slaapzakken. De matten zijn dik genoeg om zelfs op een ondergrond met losse stenen lekker zacht te liggen. Wij werden uitgerust wakker elke ochtend.

geardropper inbegrepen spullen

kamperen zweden geardropper tent
Lekker slaapzakken en matten. De slaapzak is altijd nieuw!

Vrij als een vogeltje

Onderweg ben je dus vrij om te gaan waar je maar wilt. Wij reisden door Zweden, waar je in principe mag gaan kamperen waar je maar wilt. Er zijn natuurlijk ook veel charmante campings onderweg. De eigenaren waar wij verbleven waren ook bereid om ons de ‘insiders-tips’ te geven voor mooie kampeerplekken en dat maakt zo’n reis natuurlijk uniek. Op de laatste reisdag ben je weer terug bij de afgesproken Geardropper ‘basecamp’. Zo kun je je rustig voorbereiden op de terugreis. Op de dag van vertrek mag je de tent opgezet laten staan en alle spullen in de tent laten. Zo kunnen de medewerkers van de basecamp alles weer netjes inpakken voor de volgende kampeerders. En jij kunt relaxed vertrekken naar huis!

kampeerspullen in de auto pakken
Alles paste in de auto – wel met gebruik van de achterbank erbij.

Mijn Geardropper ervaring in Zweden

Ik vloog in anderhalf uur naar Stockholm en reisde vanaf daar naar twee basecamps. De eerste lag in Zuid-Dalarna. Camping Falkudden is een hele fijne basecamp met Nederlandse eigenaren. We hadden daar een prachtig plekje direct aan het water, met spectaculaire zonsondergangen. In deze regio is veel te doen als je van natuur houdt. Wij bezochten Nationaal Park Färnebofjärdens en een elandenpark. Tip: huur bij Falkudden een kano of bootje en ga een nachtje kamperen in de vrije natuur op één van de eilandjes in het meer. Uniek! Hier lees je meer over mijn Geardropper ervaring bij camping Falkudden. 

Karin I Love Kamperen Zweden Geardropper voor tent

Basecamp 2

Mijn tweede basecamp was camping Mycklaflons in Småland. Ook hier ontmoette ik hele fijne Nederlandse eigenaren. Deze regio is ook weer op natuur gericht (het is tenslotte Zweden), maar dit is ook een hele fijne plek om met kinderen te bezoeken. Zo heeft Pippi Langkous hier haar eigen park (Astrid Lindgrens Värld), bezoek je de woonplaats en het huis van Astrid Lindgren en zijn er leuke historische dorpen. Hier heb je ook verschillende ziplineparken, waar je aan touwen door de boomtoppen zwiert. Grote aanrader is ook zeker om door de kloof Skurugata te wandelen.

camping mycklaflons zweden
Ons plekje op camping Mycklaflons

Klein en fijn campings

Wanneer je via Geardropper een kampeerreis boekt, ontvang je het Klein en Fijn gidsje van ACSI. Die had ik dus ook mee. Het is een handig gidsje om ter plekke een camping voor de volgende overnachting te zoeken. Alle campings in deze gids hebben maximaal 50 plaatsen en de campings zijn geselecteerd op sfeer, gemoedelijkheid en kwaliteit, gericht op de natuur. Perfect voor Zweden en de sfeer die wij daar zochten. Je kunt zoeken op plaatsnaam, maar er zit ook een mini atlas bij zodat je op de kaart de plaatsen kunt vinden. In de voorbereiding is de app handig, bij het boekje zit een code zodat je deze gratis kunt installeren. Overigens staan bijna alle Europese landen in het gidsje.

Klein en Fijn Campings ACSI Zweden bij meer beker

Kampeerspullen huren in Nederland

Ook in Nederland kun je een Geardropperreis maken, want ook in ons eigen land is zoveel te beleven in de natuur!  Handig als je eens een weekend weg wil, maar geen zin hebt in alle voorbereidingen of geen eigen kampeeruitrusting hebt. Op verschillende Natuurkampeerterreinen kun je namelijk deze zelfde ‘gear’ gebruiken. Natuurkampeerterreinen liggen op bijzondere landgoederen, in bossen, maar ook in boomgaarden en op idyllische plekjes aan het water. Op natuurroadtrip in eigen land! Daarover lees je hier meer.

Wil je meer weten over Geardropper? Op de site lees je alle informatie, maar Bas wil ook al je vragen beantwoorden. Veel kampeerplezier!

I love kamperen