7 kindercampings met privésanitair

Toch even samen weg

7 kindercampings met privesanitair

Kamperen en Corona gaan vooralsnog niet echt lekker samen, maar er zijn lichtpuntjes! Inmiddels mag je op veel campings kamperen wanneer je over eigen douche en toilet beschikt. Dat moet je willen, zeker wanneer je met een heel gezin in een kleine caravan verblijft. Daarnaast zijn er campings met privesanitair. Dat bestaat meestal uit een eigen ‘huisje’ met daarin douche en toilet, sommige zijn echt superdeluxe. Ik heb een rijtje gemaakt met campings waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Of ze allemaal nog beschikbaar zijn weet ik niet, hangt natuurlijk ook af van je gewenste periode. Dit zijn de favoriete kindercampings met privesanitair!

Kindercampings met privesanitair

  1. Camping de Paal – Brabant (Bergeijk)

De Paal is niet voor niks al vaker uitgeroepen tot Kindercamping van het jaar. Wij hebben er inmiddels twee keer onze zomervakantie doorgebracht en ook voor komende zomer hebben we daar een plaatsje (met eigen badkamer). In de zomervakantie zullen deze plaatsen inmiddels wel vol zijn schat ik in, maar wellicht ook leuk voor een weekendje. Bekijk de Paal hier of lees hier onze ervaring van een eerdere vakantie.

kindercamping met privesanitair
Alle ruimte om te spelen op de Paal

2. Camping de Boshoek – Veluwe (Voorthuizen)

Lente op de Veluwe is altijd goed! De Boshoek is een heel uitgebreid park, met plekken met eigen sanitair, glampingtenten en camperplekken. Wij verbleven er eerder en daarover lees je hier meer. Bekijk de site van de Boshoek hier. 

3. Camping de Achterste Hoef – Brabant (Bladel)

Brabantse gezelligheid! Ook hier verbleven wij vorig jaar. Veel speelruimte in de buitenlucht waar de kinderen toch heerlijk kunnen ravotten. De plekken met privesanitair liggen aan het water. Fantastisch uitzicht, wel meer geschikt voor kinderen met zwemdiploma. (of ogen in je achterhoofd 😅 Bekijk de site van de Achterste Hoef hier. 

kindercampings privesanitair
Kamperen aan het water mét privésanitair op de Achterste Hoef!

4. Camping Witterzomer – Drenthe(Assen)

Deze camping was voor ons een verrassing. Ik kende Witterzomer nog niet, maar het terrein is heel uitgebreid en de kampeerplekken zijn heel groot. Een eigen strandje en bosmeer, je kunt er heerlijk wandelen. Kies voor een plek met privésanitair of een van de leuke accommodaties. Hier lees je onze ervaring. Bekijk de site van Witterzomer hier. 

5. Boerencamping Romalo – Veluwe (Voorthuizen)

Deze camping heeft geen privésanitair bij de kampeerplek, maar toch wil ik hem in dit lijstje zetten. De camping is namelijk zó leuk en de Hooiberghutten zijn echt een beleving. De camping zelf is heel klein, zoals dat hoort bij een boerencamping. Maar de dieren, de speelmogelijkheden en de omgeving maken het echt een aanrader. Hier lees je mijn eerdere ervaring. De site van Nieuw Romalo zie je hier. 

boerencamping veluwe
Romalo heeft geen privésanitair, maar de hooiberghutten zijn wel te boeken. Een kleine maar leuke boerencamping.

 

6. Camping de Jagerstee – Veluwe (Epe)

Een heerlijk park in de bossen met ruimte en ook in de omgeving veel te zien. Dit is een van de kindercampings met privesanitair en prima geschikt om er even tussenuit te gaan! Ze geven zelfs een ludieke ‘wildgarantie’, omdat er in deze regio zoveel wild te zien is. De kans is groot dat je zelfs op de camping oog in oog staat met een hertje. De Jagerstee heeft plaatsen met privésanitair, maar ook originele accommodaties met eigen voorzieningen. Bekijk de Jagerstee hier. 

jagerstee veluwe

7. Beerze Bulten – Vechtdal (Beerze)

Ook de Beerze Bulten hoort bij de top van Nederland. Zij hebben geen kampeerplekken met eigen sanitair, maar wel glampingtenten met voorzieningen. Fijne omgeving waar je ook nu prima kunt verblijven tussen de bomen. Bekijk de site van Beerze Bulten hier. 

NB: bekijk per camping even de mogelijkheden en overige faciliteiten. De horeca is nu nog dicht, maar er is soms wel wat aangepaste animatie. En anders….spelletjes mee en lekker samen genieten!

 

I love kamperen