Camping Europapark overzicht achtbanen lucht
Kamperen naast de achtbaan

Europa-Park Camping

Camping Europa-Park breidt uit!

Bij Europa-Park kun je al jaren kamperen naast de achtbanen. We deden dit al eens in 2019 en dat was fantastisch! En goed nieuws; de camping van Europa-Park is recentelijk uitgebreid met extra plekken en beschikt nu over 300 staanplaatsen. Wat ons betreft een prima tussenstop in Zuid-Duitsland op weg naar Italië, of gewoon als een leuke vakantiebestemming met achtbanen!

Europa-Park Camping overzicht

Extra plek en extra rust

Europa-Park heeft z’n best gedaan om de mensen die graag willen overnachten in hun eigen caravan, camper of tent een fijne plek op de camping te geven. Onlangs is een online reserveringssysteem ingevoerd waardoor gasten verzekerd zijn van een staanplaats op de camping van Duitslands grootste attractiepark. Op de website kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Voorheen was het superhandig dat je 24 uur per dag op de camping terecht kon, maar om bezoekers die wat langer blijven of überhaupt wat meer rust op de camping te creëren hebben ze een in- en uitchecktijd ingevoerd. Voor aankomst en vertrek buiten deze tijden is een apart terrein ingericht. Dus je kunt nog steeds 24 uur per dag terecht als dat noodzakelijk is.

Camper Happy Family Europa-Park

Ticketgarantie

Nog veel handiger; bij reservering van een kampeerplek kan je nu meteen ook de tickets voor het attractiepark of het coole waterpark Rulantica reserveren. Daarmee is heb je ook gelijk de meeste gunstige prijs te pakken. En als je boekt voor de camping, heb je ook de zogeheten ticketgarantie. Dan ben je verzekerd van toegang tot het park en sta je niet voor niets op deze camping.

Europa-Park Overzicht

Europa-Park om de hoek

De Europa-Park-camping ligt op vijf minuutjes wandelen van de ingang van Europa-Park en dat is natuurlijk mega fijn. De faciliteiten op de camping zijn zoals je deze kunt verwachten op een goede camping. Er zijn stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Lekker is dat het warme water in de sanitairgebouwen en de wifi helemaal gratis is. Honden zijn toegestaan op de camping. Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes verkocht worden of je kiest voor een ontbijtbuffet.

Wil je meer weten over Europa-Park, het naastgelegen Camp Resort waar je ook accommodaties kunt huren of de Europa-Park-Camping? Check dan zeker even de blogs over ons verblijf op de Europa-Park-camping en ons verblijf op de Europa-Park-camping. De camping gaat overigens open vanaf 27 maart 2022. Om het park te kunnen bezoeken zal je rekening moeten houden met de geldende Covid-maatregelen in Duitsland. Alle info vind je hier!

I love kamperen