Camping de Buorkerij

Kamperen voor gezinnen en beginners

Ervaring camping de Buorkerij Dedgum

Camping de Buorkerij ligt in het zuidwesten van Friesland tussen terpdorpjes, oneindige weilanden en veel water. De Buorkerij ligt in het afgelegen dorpje Dedgum. Ik vind het een bijzonder plekje met een ontzettend leuke gastvrouw. Het sanitair is heel netjes, er zijn verschillende kampeervelden (een aantal met fantastisch uitzicht) en met de auto ben je snel in de bekende Friese steden. Bij deze onze ervaring bij de Buorkerij!

NB: met ingang van voorjaar 2017 is de Buorkerij een naturistencamping met nieuwe eigenaren. Mijn ervaring is gebaseerd op een bezoek in 2016 toen het nog geen naturistencamping was. 

natuurkampeerterrein de Buorkerij friesland visual 01

Natuurkampeerterrein

De Buorkerij is aangesloten bij de Natuurkampeerterreinen. Deze terreinen onderscheiden zich door de kleinschalige aanpak, rustige ligging, de liefde voor de natuur en duurzame bedrijfsvoering. De Buorkerij past daarbij en heeft op verschillende punten duurzame oplossing ingevoerd. Zichtbaar zijn bijvoorbeeld het verplichte gebruik van ecologische middelen bij het sanitair. Achter de schermen zijn bijvoorbeeld energie en afvalverwerking op duurzame wijze geregeld. Wij bezochten de camping in mei, toen was ook de voorronde van de Beste kampvuurmuzikant van Nederland op het terrein georganiseerd!

Het zijn de kleine dingen...
Het zijn de kleine dingen…

Camping de Buorkerij ervaring 04

Uitzicht op Friesland

De Buorkerij heeft 30 kampeerplaatsen. Je kunt kamperen in de boomgaard (idyllisch), maar ook aan het water met uitzicht over de velden. Wij kozen daar niet voor omdat onze kinderen nog niet kunnen zwemmen en wij dan geen moment rustig zitten, maar anders hadden deze plekken zeker onze voorkeur! Leuke touch is de gezamenlijke schuur, waar je comfortabel kunt zitten als het bijvoorbeeld regent. Kijk ook even in het ‘winkeltje’, waar diverse Friese streekproducten te krijgen zijn. De Fryske Dúmkes zijn warm aanbevolen…

Camping with a view
Camping with a view
Alle ruimte
Alle ruimte

Voor kinderen

Verwacht op deze camping geen animatie of zwembad. Hier staat echt de rust centraal. Onze jongens kunnen zich inmiddels (redelijk) even zelf vermaken. De stal met geitjes en schapen hadden ze al snel gevonden en dat is gewoon altijd leuk op een camping. Er staan robuuste skelters en daar zijn jongens van een jaar of 6 al gauw blij mee 🙂 Verder is er in de velden natuurlijk genoeg te ontdekken. Als je geen natuurexplorers of kleine Freek Vonkjes hebt, neem dan wel speelgoed voor ze mee.

Skelteren!
Skelteren!

Camping de Buorkerij ervaring 15

Al snel vrienden gemaakt met de dieren!
Al snel vrienden gemaakt met de dieren!

Omgeving

In het zuidwesten van Friesland is veel te doen. Vanaf de camping starten fiets- en wandelroutes. Met de auto ben je na ongeveer een kwartier in Bolsward of Workum. Workum heeft ons positief verrast met unieke kleine winkeltjes en leuke terrassen. Zeker de moeite waard! Hier staan nog meer tips.

De binnenruimte is handig bij slecht weer
De binnenruimte is handig bij slecht weer
Het 'winkeltje'
Het ‘winkeltje’

Aanbieding camping de Buorkerij

Speciaal voor I love kamperen heeft gastvrouw Rieneke 2 aanbiedingen gemaakt:
– 1 week kamperen (óók in het hoogseizoen!) Je krijgt er gratis fiets- en wandelroutes en een gevuld biologisch picknickmandje bij. € 150,00 per week. Even I love kamperen melden bij boeking.
– Huur het knusse vierpersoonschalet! Bij aankomst wachten opgemaakte bedden, gratis fiets- en wandelroutes en gevuld biologisch picknickmandje op je. Aankomst op vrijdag, € 400,00 per week. Even I love kamperen melden bij boeking.

I love kamperen FacebookBen je ook op deze camping geweest of heb je een andere tip? Deel deze met duizenden andere kampeerders op onze Facebookpagina! 

I love kamperen