Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Kampvuurwedstrijd – kun jij zingen?

Het kampvuur is toch wel een van de meest romantische en sfeervolle onderdelen van het kamperen. Samen rond het vuur, drankje erbij en lekker kletsen. Op zo´n moment wil ik kunnen zingen, of gitaar spelen. Dat kan ik allebei niet! Best wel jammer, want het is zo gezellig. Daarom heb ik zin in de deze wedstrijd van de natuurkampeerterreinen: zij zoeken de beste kampvuurmuzikant van Nederland! Zelf ben ik in Friesland tijdens de voorrondes.

kampvuurwedstrijd logo

Kampvuurmuzikant

Als kampvuurmuzikant speel je akoestische muziek, bijvoorbeeld op een gitaar, didgeridoo, dwarsfluit, wat jij wil. En je zingt, alleen of met je bandleden. Toen ik op de Vakantiebeurs was, heb ik al een paar keer een spontaan kampvuurconcert meegemaakt van  bezoekers. Ik kreeg er kippenvel van, zo gaaf als je dat goed kunt!

Voorrondes en finale

De voorrondes van deze wedstrijd zijn op 28 mei 2016 op 17 verschillende natuurkampeerterreinen. De winnaars gaan door naar de finale op 25 juni op groepskampeerterrein de Abbert in Dronten. En als je wint staat je een heel tof optreden te wachten op het festival Welcome to the Village. Dat krijgt de gemiddelde kampvuurtopper niet zomaar voor elkaar!

kampvuurwedstrijd
Zie je je al gezellig zitten? Kom ook!

Organisatie kampvuurwedstrijd

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Groene Koepel, die de marketing voor de Natuurkampeerterreinen verzorgd. Helaas mag je op veel campings geen eigen kampvuur maken, maar bij (bijna alle!) natuurkampeerterreinen wel. Ik vind het een leuk idee en als het weer een beetje mee werkt lijkt het me ook echt heel gezellig, zo samen met alle kampeerders rond het kampvuur. Wil je ook meedoen? Je kunt je hier opgeven.

Zelf ben ik 28 mei op natuurkampeerterrein de Buorkerij in Dedgum om daar de kampvuurwedstrijd te bekijken. Kom je ook?

 

I love kamperen