SVR Vakantiebeurs, SVR Beurs
Een terugblik op de SVR Vakantiebeurs 2023

Lekker campings kijken op vier beurzen in Nederland

Terugblik SVR Vakantiebeurs 2023

Wij hebben net vier weekenden SVR Vakantiebeurs 2023 achter de rug. En het was leuk! Deze SVR Beurzen waren nog enigszins nieuw voor ons, maar ze hebben ons positief verrast! Op de SVR Vakantiebeurs verzamelen zich bijna 300 boerencampings, zodat jij kan komen kijken, kletsen met de eigenaar én vergelijken. Totaal offline naar je vakantiebestemming zoeken dus. En er komen flink wat kampeerders op af, want elke zaterdag werden er 10.000 bezoekers verwelkomd! Tienduizend; je leest het goed!

SVR vakantiebeurs 2023 40000 bezoekers
We kunnen wel stellen dat de mensen wel weer zin hadden in een SVR Vakantiebeurs na 2 jaar géén beurzen door Corona!

Inspiratie opdoen & Vakantievoorpret

Misschien vraag je je af, waarom je in vredesnaam op een beurs op zoek moet naar je volgende vakantiebestemming. Als je kampeert op gigantische campings of als je vakantie niet compleet is zonder veel voorzieningen, is het inderdaad niet echt iets voor jou. Maar als je houdt van kleinschalige campings, dan kom je op de SVR Vakantiebeurs wel aan je trekken. Veel kleinschalige campings verschillen niet zozeer in het soort voorzieningen, maar zij moeten het hebben van de ligging, omgeving én de campingeigenaar. En die nuance ervaar je tijdens zo’n beurs. Want kamperen op een boerencamping is wel een ervaring met een persoonlijk tintje. De campingeigenaren maken je maar al te graag wegwijs in hun omgeving en kunnen je precies vertellen wat je kunt verwachten tijdens je vakantie. Tijdens de SVR Vakantiebeurs 2023 is er dan ook door bijna 40.000 mensen enthousiast gebabbeld met de campingeigenaren bij hun (kleine) stands, met folders, posters en wandjes vol tips en inspiratie.

SVR Vakantiebeurs 2023

De SVR Vakantiebeurs 2023 is een populair dagje uit

Wij waren ’s avonds na de eerste beurs in Houten op 21 januari 2023 met stomheid geslagen. Toen de deuren open gingen om 10:00 uur, bleven de mensen maar binnenstromen. Elke keer als er een 500ste bezoeker, 1000ste bezoeker of veelvoud daarvan binnen kwam, werd dit omgeroepen en kregen de geluksvogels leuke prijzen. Zoals een weekend kamperen of een leuke gadget van de bedrijven die ook op de beurs vertegenwoordig waren. Serieus; het ging maar door! Een voordeel is uiteraard dat deze SVR Vakantiebeurzen gratis toegankelijk zijn voor SVR Donateurs en tot nu toe ook de parkeerkosten worden afgekocht (wat wij bijzonder gastvrij vinden). De SVR Vakantiebeurs 2023 is goedkoop dagje vakantie voorpret dus!

Winkeltje spelen op de SVR Vakantiebeurs 2023

Wij waren dit jaar op alle beurzen aanwezig met ons eigen winkeltje. Samen met de SVR heeft I Love Kamperen namelijk een leuke lijn met kampeergadgets ontwikkeld, die wij in onze webshop verkopen. Veel van deze spulletjes zijn pas enkele weken te koop, dus we konden op de beurzen één en ander laten zien. Zo hebben we een heleboel mensen blij gemaakt met onze kampeermatjes, sleutelhangers en servies. Ook hebben we ontzettend veel leuke reacties gekregen van mensen die ons als kenden van internet of al eens iets bij ons hadden besteld. Heel hartverwarmend om al die leuke mensen te spreken!

SVR vakantiebeurs 2023 I Love Kamperen Caravanmat
Superblij waren we dat we de caravan en camper-matjes nog binnenkregen. Helaas wel pas vanaf de SVR Vakantiebeurs in Groningen, maar toch!

lekker Sfeertje

Over de sfeer niets dan goeds, want de mensen hadden goede zin. Ook als ze lang in de file hadden gestaan voor een parkeerplaatsje (tip; ga wat later op de dag, dan wordt het rustiger). Wij waren zelf zeer te spreken over het Meerkerkse huisorkest; de boerenkapel ‘Euphonia’. Met hun meezingers was het sfeertje snel gezet en het was ook goed voor de vermoeide benen van de beurstandhouders; een beetje op en neer hopsen wil dan wel goed helpen 😉
Voor de vermoeide benen van de bezoekers, was er tijdens alle beurzen een flink terras met de nodige horeca. Daar werd de verzamelde stapel campingfolders alvast doorgekeken. Kinderen werden mooi geschminkt in de kinderhoek, dus voor het hele gezin is iets te doen.

Handige camping gadgets

Naast ons eigen winkeltje met de allerleukste kampeerspulletjes, waren er ook een aantal bedrijven met kampeergerelateerde producten die je kon uittesten of kopen. Het is niet te vergelijken met de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs, waar héél veel van dit soort bedrijven vertegenwoordigd zijn. Maar het was toch leuk om tijdens deze SVR Vakantiebeurs 2023 te snuffelen tussen de outdoorkleding, Smart-tanks en opblaasbare stabilisatoren voor campers.

SVR Vakantiebeurs SVR Melamine servies
En natuurlijk de stand van I Love Kamperen met ons nieuwe SVR Melamine servies en de leuke emaillen bekers!

Het SVR gevoel

We moeten wel zeggen, het publiek dat op de SVR Beurzen af komt is wel wat ouder. De gezinnen met kinderen zijn wat ondervertegenwoordigd, maar dat mag de pret niet drukken. Wij denken dat veel jonge mensen deze beurzen nog niet kennen en zijn opgegroeid met het handige internet. Toch heeft het echt een meerwaarde om zo eens op zoek te gaan naar je vakantieadres. Ook buiten Nederland waren er veel campings vertegenwoordig.  Bovendien was de SVR Vakantiebeurs 2023 een knusse beurs, ondanks de grote aantallen bezoekers. Na twee jaar géén beurzen door Corona is het fijn om te zien dat het weer kon. Het is ook mooi om te zien dat SVR – wat een relatief klein team heeft – met de vrijwillige hulp van vrienden en familie een een viertal gezellige beurzen hebben neergezet.

Wij zijn er volgend jaar weer bij; jullie ook?

Team SVR tijdens SVR Beurs

Zeg, zou je wel lid willen worden van SVR? Slim van je! Overweeg dan ook eens om twee vliegen in één klap te slaan en lid te worden van de I Love Kamperen Club. Dan ben je direct SVR Donateur, maar heb je ook nog een heleboel andere voordelen (en dat worden er steeds meer 😉 ). 

I love kamperen