Stal je caravan in Frankrijk

Dat scheelt je heen-en-weer rijden met aanhanger!

Je caravan stallen in Frankrijk

Elk jaar rijden we met veel andere Nederlanders naar Frankrijk, en ook weer terug. Maar hoeveel caravans komen eigenlijk alleen tijdens die drie weken uit de stalling? Ik vrees nog best veel… Als je elk jaar naar dezelfde omgeving gaat, kan het handig zijn om de caravan in Frankrijk te stallen. En met een beetje geluk wordt je caravan zelfs al op jouw campingplek gezet ook! Dat lijkt mij relaxed aankomen….Dat stallen in het buitenland heeft een aantal voordelen. Waar moet je op letten als je dat wil doen?
caravanstalling frankrijk visual

Minder kosten
Doordat je de caravan niet mee hoeft te sjouwen over de Route du Soleil, bespaar je behoorlijk. Zo verbruik je minder benzine en je betaalt minder tolgeld. En, wat mij dus echt lekker lijkt, je kunt met 130 km/uur richting het zuiden ipv die eindeloze 90 km / uur. En vakantietijd moeten we zo goed mogelijk besteden.

Je parle un petit peu Francais…’
Tijdens je vakantie een stalling zoeken is misschien lastig, zeker als je niet zo goed Frans spreekt. Dan is het handig om een Nederlandse bemiddelaar te hebben. Dries van Caravanstalling in Frankrijk bezoekt alle stallingen die hij aanbiedt persoonlijk. Je kunt je bij hem melden en hij maakt dan een Nederlandse offerte, maakt de juiste afspraken met de stallingeigenaar en zorgt dat de caravan weer voor je klaar staat op de door jou aangewezen tijd. Lijkt me handig!

Die blauwe zou van mijn kunnen zijn, eenzaam kleurig tussen al het wit :)
Die blauwe zou van mijn kunnen zijn, eenzaam kleurig tussen al het wit 🙂

Binnen of buiten
Veel stallingen in Frankrijk zijn buitenstallingen. Op de langere termijn is het wel prettiger om de caravan lekker binnen te laten overwinteren. Dries heeft daarom veel binnenstallingen in zijn netwerk opgenomen.

Hoe zit dat met de verzekering?
Het is –zeker als je een nieuwere caravan hebt- wel zo veilig om deze te verzekeren, maar het is niet verplicht. Je moet dan wel doorgeven dat je caravan in het buitenland staat, een aantal maatschappijen dekt dit. Een duidelijke uitleg over verzekeren voor de stalling in Frankrijk lees je hier.

Onderhoud
Een onderhoudsbeurt is natuurlijk belangrijk, voor de meeste caravans is eens per twee jaar voldoende. Ook bij de Franse stalling zijn vaak onderhoudsbedrijven in de buurt. Dries verwijst je graag naar betrouwbare partners ter plekke. En helpt je met vertalen als dat nodig is, je eigen persoonlijke tolk is soms reuze fijn…
Heb jij ervaring met het stallen van je caravan in een ander land?

Aankoppelen en gaan!
Aankoppelen en gaan!

Deze post is geschreven in samenwerking met Caravanstalling in Frankrijk. Dank voor de info, Dries!

De ANWB vond het ook handig!

12 responses to “Je caravan stallen in Frankrijk

 1. Nog geen ervaring, maar heeft me wel aan het denken gezet. Wij gaan inderdaad vrijwel ieder jaar naar dezelfde camping in Spanje. Vooral het argument 130 km in plaats van 90 km per uur lijkt me over de streep te trekken om het voortaan zo aan te pakken.

 2. Ideaal! Sinds vorig jaar voor het eerst de caravan laten staan in Frankrijk via “Caravanstalling in Frankrijk”. Dries is niet een man die geld incasseert en vervolgens achterover leunt, hij houdt goed in de gaten dat alles naar wens verloopt. Straks lekker 900 km rijden zonder caravan en ook weer 900 km terug, een verademing. Onze caravan staat onder Lyon, nadeel is wel dat je in die richting op vakantie moet gaan, de Dordogne of iets dergelijks zit er niet meer in. Maar goed, leuke plekken daar genoeg. Ander nadeel is dat je niet meer in NL met vakantie kunt met je caravan, maar dat hebben we toch al lang geleden afgeschaft. En als je niet in een keer naar huis rijdt dan moet je overnachten in een hotel of B&B en uit eten, wat natuurlijk duurder is dan een camping en een blik soep opwarmen. Voor mij wegen de nadelen niet op tegen de voordelen, als je je caravan alleen in de zomervakantie gebruikt en altijd naar Frankrijk gaat dan is het het meer dan waard. De ANWB verzekerd stalling in het buitenland, de FBTO niet, moest dus overstappen van verzekering. Het is overigens ook geen probleem om stalling te hoppen, als je je caravan na een jaar ergens anders wilt stalling kan dit gewoon. Ik had dit jaren eerder moeten doen.

  1. Wij hebben de caravan al 15 jaar in frejus staan in een stalling , relax heen en weer rijden.
   Je kunt hem ophalen en vertrekken naar elke willekeurige plek , desnoods richting italie , scheelt te veel.
   In nederland hebben we ook een caravan , voor in de buurt , voorjaar/najaar.
   Wij doen het zoals jullie al jaren , kan het iedereen aanraden.

 3. Hallo ik kom uit België en moet om de twee jaar naar de keuring. Hoe wordt dat opgelost?

   1. Hoi, Ik zou ook willen weten hoe dat met de keuring moet? 🙂 Wij zouden ook graag onze caravan voorgoed in Frankrijk laten . Maar van de stalling naar de camping is nog 100 km via autostrade.

  1. Dit zouden wij ook graag willen weten en ik denk wel meer mensen uit Belgie. Om de 2 jaar naar de keuring is best lastig.

   Leuke site trouwens! Veel succes ermee.

   1. Beste Petra, bij enkele stallingen in ons netwerk kunnen wij onderhoud bieden, waardoor u met een goed onderhouden caravan in Frankrijk rond rijdt. Ook kunnen we transport laten verzorgen door de stallinghouders, waardoor u zelf niet meer met de caravan hoeft te rijden. Voor meer informatie kijk eens op http://www.caravanstallinginfrankrijk.nl

 4. Sinds augustus 2017 hebben wij onze caravan gestald te Cogolin/ Hernandez. Dit naar volle tevredenheid. De heer Hernandez brengt en haalt de caravan, dus als wij op de camping aankomen staat de caravan klaar!

  We hebben voor een overdekte plaats gekozen.

  Dit alle hebben we geregeld via Dries: https://www.caravanstallinginfrankrijk.nl/nl/. Dries is altijd snel bereikbaar met wat voor vragen dan ook. Dries is erg behulpzaam.

  In mei voor het eerst van de haal- en brengservice gebruikt gemaakt tegen geringe meerkosten. Dit is goed gegaan. Regelmatig zien we de heer Hernandez caravans halen en brengen.

  Kortom….we zijn zeer tevreden.

Comments are closed.
I love kamperen