Stal je caravan in Frankrijk

Dat scheelt je heen-en-weer rijden met aanhanger!

Je caravan stallen in Frankrijk

Elk jaar rijden we met veel andere Nederlanders naar Frankrijk, en ook weer terug. Maar hoeveel caravans komen eigenlijk alleen tijdens die drie weken uit de stalling? Ik vrees nog best veel… Als je elk jaar naar dezelfde omgeving gaat, kan het handig zijn om de caravan in Frankrijk te stallen. En met een beetje geluk wordt je caravan zelfs al op jouw campingplek gezet ook! Dat lijkt mij relaxed aankomen….Dat stallen in het buitenland heeft een aantal voordelen. Waar moet je op letten als je dat wil doen?
caravanstalling frankrijk visual

Minder kosten
Doordat je de caravan niet mee hoeft te sjouwen over de Route du Soleil, bespaar je behoorlijk. Zo verbruik je minder benzine en je betaalt minder tolgeld. En, wat mij dus echt lekker lijkt, je kunt met 130 km/uur richting het zuiden ipv die eindeloze 90 km / uur. En vakantietijd moeten we zo goed mogelijk besteden.

Je parle un petit peu Francais…’
Tijdens je vakantie een stalling zoeken is misschien lastig, zeker als je niet zo goed Frans spreekt. Dan is het handig om een Nederlandse bemiddelaar te hebben. Dries van Caravanstalling in Frankrijk bezoekt alle stallingen die hij aanbiedt persoonlijk. Je kunt je bij hem melden en hij maakt dan een Nederlandse offerte, maakt de juiste afspraken met de stallingeigenaar en zorgt dat de caravan weer voor je klaar staat op de door jou aangewezen tijd. Lijkt me handig!

Die blauwe zou van mijn kunnen zijn, eenzaam kleurig tussen al het wit :)
Die blauwe zou van mijn kunnen zijn, eenzaam kleurig tussen al het wit 🙂

Binnen of buiten
Veel stallingen in Frankrijk zijn buitenstallingen. Op de langere termijn is het wel prettiger om de caravan lekker binnen te laten overwinteren. Dries heeft daarom veel binnenstallingen in zijn netwerk opgenomen.

Hoe zit dat met de verzekering?
Het is –zeker als je een nieuwere caravan hebt- wel zo veilig om deze te verzekeren, maar het is niet verplicht. Je moet dan wel doorgeven dat je caravan in het buitenland staat, een aantal maatschappijen dekt dit. Een duidelijke uitleg over verzekeren voor de stalling in Frankrijk lees je hier.

Onderhoud
Een onderhoudsbeurt is natuurlijk belangrijk, voor de meeste caravans is eens per twee jaar voldoende. Ook bij de Franse stalling zijn vaak onderhoudsbedrijven in de buurt. Dries verwijst je graag naar betrouwbare partners ter plekke. En helpt je met vertalen als dat nodig is, je eigen persoonlijke tolk is soms reuze fijn…
Heb jij ervaring met het stallen van je caravan in een ander land?

Aankoppelen en gaan!
Aankoppelen en gaan!

Deze post is geschreven in samenwerking met Caravanstalling in Frankrijk. Dank voor de info, Dries!

De ANWB vond het ook handig!

I love kamperen