Kamperen met kinderen nederland
Denemarken in Camp-to-go TV

Himmerland en Sønderjylland

Camp-to-Go naar Denemarken

Kampeerprogramma Camp-to-Go gaat in het tweede seizoen de grens over en kiest voor Denemarken als vakantiebestemming. Vanaf zaterdag 26 februari is op RTL 4 in vier afleveringen te zien hoe kampeerliefhebbers de Deense regio’s Himmerland en Sønderjylland verkennen. Het is de eerste buitenlandse bestemming voor Camp-to-Go TV, een samenwerking tussen branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en VisitDenmark.

Suppen in Denemarken Himmerland
© Camp-to-Go TV in Himmerland

KCI nam in 2020 het initiatief voor een eigen tv-productie op RTL 4. Inmiddels heeft Camp-to-Go TV een tweede seizoen gekregen en mochten acht gezinnen en stellen op vakantie naar Denemarken om een nieuw kampeermiddel uit te proberen. Voor sommige deelnemers was het de eerste kampeervakantie, anderen waren al meer ervaren. Naast het kamperen ontdekten zij de diversiteit van de omgeving, waarbij zij zich actief vermaakten in de natuur.

“De vier Deense afleveringen van Camp-to-Go TV zijn echte pareltjes geworden. Mede door de samenwerking met VisitDenmark maakten we met onze kandidaten hele leuke uitstapjes in de buurt van mooie campings. Er was door het aanbod van de Deense regio’s volop keuze voor de kandidaten om bijzondere ervaringen op te doen, dat geeft het programma direct meer diepgang”, aldus Hans Louwers van Camp-to-Go TV.

Sander Janson’s Denemarken

‘Mr. Camping’ en kampeerexpert Sander Janson ontdekt als tv-presentator samen met de gezinnen en stellen de campingfaciliteiten en activiteiten in de omgeving. Volgens Janson is Denemarken hét kampeerland bij uitstek voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur: “Ik ben al jaren fan. Denemarken heeft prachtige stranden, hoge duinen, stille fjorden en vriendelijke mensen. Een heerlijk land om te kamperen. En als je van de paden afwijkt kom je op de leukste plekjes. Zo ben ik hier ben ik voor het eerst ‘echt’ in aanraking gekomen met de Scandinavische traditie van een frisse ochtendduik. Onder leiding van een Deense dame en toch wat weerstand sprongen wij met het team meerdere ochtenden in water van 11 graden. Het lijkt niet koud, maar om er nu in te gaan zwemmen voor een aantal minuten is toch wel wat anders! Wat een power-gevoel! Ik houd deze traditie nu al maanden in ere door wekelijks in de Noordzee te springen. Zo ervaar ik mijn stukje Denemarken thuis in Scheveningen!”

Himmerland

In de regio Himmerland, ten noordoosten van Jutland, staan de campings Hobro City Camping en Mariager Camping & Hytter centraal. Door het vele water in de omgeving, is de regio geschikt voor activiteiten op en in het water. De kust aan het Kattegat is kalm en kindvriendelijk, terwijl het water in de Limfjord regelmatig wordt blootgesteld aan weerselementen vanuit het westen. Himmerland heeft daarnaast een rijke geschiedenis. Er kan gezocht worden naar fossielen en voor Vikingliefhebbers is er het Vikingkasteel Fyrkat.

Hobro City Camping biedt uitzicht op het Mariagerfjord en Vesterfjord. Het ligt op loopafstand van de stad Hobro met een maritieme stadskern. Er zijn verschillende fiets- en wandelpaden uitgezet voor actievelingen. Op de camping bieden de vele terrassen uitkijkpunten op de natuur rondom. Er zijn natuurlijke speelplekken voor kinderen, een buitenbad, sauna en buiten spa.

Mariager Camping & Hytter is een rustige en kindvriendelijke camping nabij het stadje Mariager, pal aan het Mariagerfjord. Campinggasten kunnen vanaf hier kajakken huren of een wandelroute starten. Onlangs heeft de camping een Green Stay keurmerk gekregen en zijn er in 2021 twee accommodatievormen toegevoegd, de ‘Fjordbobler’, oftewel Fjord Bubbels. Deze luxe glamping slaapplekken zijn voorzien van een tweepersoonsbed, een bio openhaard en een groot panoramisch raam met uitzicht op het Mariagerfjord.

Mariagerfjord

Sønderjylland

Sønderjylland, ook wel bekend onder de naam Zuid-Jutland, ligt vlak boven de Duits-Deense grens, op slechts 600 kilometer van Utrecht. Aan beide kanten van de regio vind je de zee; aan de oostkant de Oostzee en aan de westkant de Noordzee. Frigård Camping en Gammelbro Camping zijn beide gelegen aan de oostkant.

Frigård Camping ligt aan het Flensburg Fjord, tien munten rijden voorbij de Duitse grens. De camping is kindvriendelijk met speeltuintjes, grote springkussens, een buitenzwembad en voetbal- en speelvelden. Vanuit de camping zijn verschillende dagtochten te organiseren, waaronder een dagje Science Universe Park of een wandeling op het Gendarmenpad. Een uur rijden richting de westkust steekt de nieuwe uitkijktoren Marsktårnet uit boven het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Op het Waddeneiland Rømø is blokarten een populaire activiteit.

Gammelbro Camping aan de Kleine Belt is één van de grootste campings van Denemarken. In 2019 is het zelfs uitgeroepen tot beste camping van Denemarken. Naast ruime plekken, ligt de camping ook direct aan de kust met een zandstrand, geschikt voor families met kinderen. Vanaf de steigers kunnen zij krabbetjes vangen of zich uitleven in het overdekte zwembad met verwarmd peuterbad en glijbanen. Ook vanuit deze camping kunnen uitjes worden ondernomen, zoals naar het nabijgelegen eilandje Årø ter grootte van 2,5 vierkante kilometer met een wijngard en microbrouwerij.

Sønderjylland

Dit is een bericht van VisitDenmark en KCI

I love kamperen