Oetdoor Bord Scandinavische Experience Header
Scandinavisch kamperen in de achterhoek

Oetdoor Review

Oetdoor: Een Scandinavisch avontuur – Review

Kampvuur bij je campingplek, de hele dag een beetje buiten prutsen en dan lekker de hottub in. Klinkt ons als een idyllisch Scandinavisch avontuur in de oren, en dat is het ook! Alleen vind je deze bijzondere camping gewoon in onze eigen Achterhoek: Oetdoor. Onze gastblogster Maartje bezocht deze bijzondere camping met haar gezin en ging winterkamperen. Ze ontdekten Oetdoor al eerder op de socials en besloten dat voor hen, als echte Achterhoekers, dit Scandinavisch kamperen om de hoek echt iets voor hun was. Lees de ervaring van Maartje en haar gezin hier!

Houten bord Oetdoor Scandinavisch Avontuur in de Achterhoek

Oetdoor Review

  • Scandinavische Experience dichtbij huis
  • Sfeervolle slechtweervoorziening
  • Fik stoken en koken op vuur
  • Hottub en Sauna
  • Zwemmeertje en rivier de Berkel naast de camping
  • Gratis gebruik van kano's, sup's en fietsen
  • Verse broodjes
  • Alleen bezocht in de winter, dus geen zomer-ervaring

Zwemvijver ondergaande zon Oetdoor Scandinavisch Avontuur

“Slecht weer bestaat niet, alleen slechte voorbereiding.”

Zoals ze in Scandinavië zeggen: “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte voorbereiding.” Met dat in ons achterhoofd pakken we de camper in met overalls voor de kinderen, sjaals, handschoenen en laarzen. In het weerbericht is hagel, regen en kou voorspeld. Dit weerhoud ons zéker niet.  We hebben er zin in! 

Bord Slecht weer Oetdoor Scandinavisch Avontuur

Een gastvrij ontvangst op oetdoor

Zoals gebruikelijk zaten de mannen voorin met Tijn als navigator en de dames op de achterbank. We draaiden de sleutel om van onze ‘Groene Penker’ (zoals Tijn onze camper noemt) en 20 minuten later rijden we de net vernieuwde entree van Oetdoor in Haarlo binnen. De uit hout gesneden borden wijzen ons de weg naar de receptie.  We worden gastvrij ontvangen en worden rondgeleid over de camping. De stuga’s, wildernis spa, Bell tenten, Hygge huus en Grill hut, deze locaties dragen bij aan het Scandinavische kampeer gevoel.  

Receptie Oetdoor

Camper Oetdoor 

Het Hygge Huus

Nadat de camper op de zelfgekozen plek staat, neuzen we rond op de camping. Het begint te hagelen en we nemen plaats in het Hygge Huus, we ruilen onze modderlaarzen in voor de pantoffels welke klaar staan. Het Hygge Huus geeft een huiselijk gevoel,  we steken de kachel aan en spelen spelletjes met de kinderen. 

De zon gaat onder en de rest van de avond vertoeven we in onze camper. Na een warme douche in het sanitairgebouw drinken we een biertje.

Hygge Huus Oetdoor

D’r op uut

De volgende dag start met een gevarieerd broodjes ontbijt welke we afhalen bij de receptie.  Vervolgens gaan Jeroen, Tijn en Mats op pad. Bij een laaghangende ochtendzon wordt er een wandeling gemaakt (in het Achterhoeks: ‘d’r op uut gaon’) rondom de Hambroekplas. Dit natuurgebied wordt verder ontdekt door op zoek te gaan naar (zoals Tijn ze noemt:) schatjes (Geocaching). Geocaching is een erg leuke manier om op een speelse wijze samen met kinderen de omgeving te ontdekken. In de middag rommelen we aan op de camping. Tijn en Pien spelen op de speeltoestellen en het trekkertje. Bij de zwemvijver zien we hoe een aantal medekampeerders een frisse duik nemen. Dit is ons echt wel wat te koud. En daarom boeken we voor de volgende dag de hottub. 

Zwemvijver Oetdoor Houten Bord

Fikkie

Onze buik begint te rommelen. In de campingkeuken zoeken we het keukengerei bij elkaar en vertrekken we naar de Grillhut. Tijn en Pien maken marshmallows boven het vuur en Jeroen bereidt ondertussen boven het open vuur een gezonde risotto. 

Een mooie afsluiting van de avond zou zijn geweest een vuurtje stoken op één van de vuurschalen welke je kunt gebruiken op je eigen kampeerplek. Maar in verband met de regen houden we dit tegoed. 

Vuurtje Marshmellows Oetdoor Campingkeuken

Houtgestookte hottub

Na een goede kop koffie start alweer de laatste dag van ons kampeerweekend. En sluiten ons fijne kampeeravontuur af met ons vieren in de houtgestookte hottub met een fles bubbels uit de regio en mooi vergezicht. 

Hottub Oetdoor

Een weekend is te kort voor oetdoor

Een weekend is voor ons te kort om alle faciliteiten van Oetdoor te kunnen gebruiken. Vanuit Oetdoor kun je gratis gebruiken maken van de kano’s en sup’s. Aan de overkant van de camping ga je met je kano of sup de Hambroekplas op, de rivier de Berkel ligt op 200 meter van de camping. Vanaf de camping leen je gratis fietsen om de omgeving te verkennen. Voor een kleine vergoeding kun je gebruik maken van de mountainbikes. De Achterhoek heeft een groot aantal mountainbike routes.

Uitjes in de regio 

In het weekend dat wij verblijven op Oetdoor is er een landelijke lockdown van kracht. Het is voor ons hierdoor niet mogelijk om veel activiteiten in de omgeving te ondernemen. Doordat we in onze eigen regio kampeerden kunnen we jullie wel tips geven voor toffe uitjes in de omgeving:

Oetdoor: het was tof!  Wij komen zeker nog eens terug voor een vuurtje bij onze ‘groene penker’!
Wil je meer lezen over toffe plekjes voor in het naseizoen? Lees dat dit artikel met mooie plekken om te winterkamperen. 

Camping Oetdoor bezoekers kinderen

 

Maartje Gastblogger I Love Kamperen Gastblogger Maartje

Samen met Jeroen, onze twee kinderen Tijn (4 jaar), Pien (1 jaar) en hond Mats gaan we graag op reis met onze camper ´De Groene Penker’. De mooiste reizen die we hebben gemaakt gingen naar Scandinavië. Maar ook in Nederland gaan we graag een weekendje kamperen!

I love kamperen