pannetje op brander in het gras
Lege gasfles?

Gas Finder to the rescue!

Lege gasfles? No stress met de Gas Finder van Campingaz

Je kent ze wel, zo’n blauwe Campingaz gasfles. Waarschijnlijk ken je ook het gevoel van een lege gasfles en de eitjes net niet hardgekookt genoeg. Gelukkig is heeft Campingaz een superhandige Gas Finder. Een interactieve kaart van de wereld met alle plekken daarop waar je de Campingaz-producten kunt vullen, omruilen of kopen. Handig!

lege gasfles: gebruik de gasfinder

Daar sta je dan met je goede gedrag. Helemaal naar Zuid Frankrijk gereden, is na het pannenkoeken bakken van gisteravond je gasfles al bijna leeg. Vergeten te vullen voor vertrek. No stress, want je kunt met de Gas Finder van Campingaz super makkelijk zoeken op een erkende dealer in de buurt. We hebben het even voor je getest en echt: van Bratislava tot het zuidelijkste puntje van Portugal zijn er winkels te vinden waar je een lege cilinder kan inwisselen of een nieuwe cartouche kunt aanschaffen.

Gas Finder Campingaz wereldkaart lege gasfles
De Gas Finder wereldkaart. Je ziet dat er in Europa wel voldoende plekjes zijn voor je gasflessen!

Lesje gasflessen

Cartouche? Watte? Ja, even een lesje in gasflessen, mensen! Want je wilt natuurlijk wel de juiste gasfles voor het juiste kookstel. Die kleine flesjes die je in een éénpitter in zo‘n koffertje schuift en de kleine ‘blikjes’ die je onder de éénpits branders draait, dat zijn zogenaamde cartouches – ook wel cartridges genoemd. De cartouches gooi na je na gebruik weg en kan je niet meer laten vullen. 

Kookstel met gasfles
Dit is een cartouche!

Cilinders ruilen

Bij de cilinders kan dat wel. De grotere gasflessen die aan kookstellen, grills en gasbarbecues worden gekoppeld, noemen ze cilinders. Bij aanschaf wordt de cilinder jouw eigendom, het is dus geen statiegeld constructie. Lege cilinders kunnen worden omgeruild voor volle tanks van hetzelfde type voor de prijs van de gasvulling in meer dan 120 landen over de hele wereld. De cilinders zijn in drie formaten te verkrijgen. 

Cilinders gastank
En dit zijn de cilinders. Gefeliciteerd, nu ben je afgestudeerd gasfles expert!

De juiste winkel voor je gasfles

Superhandig is dat je op de Gas Finder kunt zien welke soort cartouches of cilinders en dealer verkoopt. Dan sta je niet met lege handen of de verkeerde fles. Bovendien is zo’n ritje voor niks natuurlijk zonde van je kostbare vakantietijd! Heb je geen campingaz-cilinder? Meestal hebben deze winkels ook gewone gasflessen op voorraad 😉 

Heb je zin gekregen om lekker te koken op de camping? Check dan hier de leukste campingkookboeken!

I love kamperen