KCJ 2015

Kamperen voor gezinnen en beginners

Hoe was het op de kampeer- en caravanbeurs?

Van 7 tot en met 11 oktober 2015 was de kampeerbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Ik was er gelijk de eerste dag en had er weer een ontzettend leuke dag. Leuke mensen gesproken, toffe dingen gezien…en door al het geklets had ik dus te weinig tijd om alles te zien. Ahum. Maar, ik neem je even mee via wat foto’s, kun je zelf kijken.
kampeerbeurs-visual

Bienvenue
Bienvenue

La douce France
Vorig jaar was het thema Italiaans en dit jaar dus Frans. Je komt binnen in een centrale hal en deze was overduidelijk omgetoverd tot Frans pleintje. Een gezellig bruggetje met water en hangslotjes, en een Eiffeltoren. Vanuit dit centrale punt liep je naar de verschillende hallen. Her en der stonden Franse accessoires, voor de Selfieroute. Ik vond het leuk dat er veel 2CV’s stonden, die trekken natuurlijk altijd mijn aandacht.

Sander Aalderink is de 2CV held die ook mijn Touareg 2CV woestijnklaar maakte!
Sander Aalderink (eendengarage.nl) is de 2CV held die ook mijn Touareg 2CV woestijnklaar maakte!

Bamping of glamping
Er zijn altijd wel leuke nieuwe producten en ideeën, maar ontzettend ánders was het allemaal niet. Isabella voortenten sluit aan bij de ‘bamping'(back to basic) trend en heeft een oldschool kampeerlaantje neergezet. Om eens te proeven wat het publiek er van vindt. Ik vind dat zij altijd ontzettend leuk uitpakken op deze beurs.

Lekker retro kleurtjes. En dat busje!

Aan de andere kant van bamping staat glamping en daarvan stond het hoogtepunt ook op de beurs. Dethleffs en Isabella zijn een samenwerking met interieurgoeroe Jan des Bouvrie aangegegaan. Resultaat is een ontzettend strakke, mooie, originele designcaravan met dito tent. Jan des Bouvrie staat natuurlijk gelijk aan WIT en strakke lijnen. Ik vind het mooi dat merken samen nadenken over hoe een ontwerp OOK kan, het hoeft niet altijd allemaal hetzelfde. Hoe lang een witte tent wit blijft op een Nederlandse camping, ehmmm…misschien hoort een Jan des Bouvrie gewoon meer thuis op een Zuid Franse camping. Over deze eyecatcher schrijf ik later een eigen artikel!
kampeerbeurs 29

Strak bed met sfeerverlichting: hotelstyle!
Strak bed met sfeerverlichting: hotelstyle!

Kleurrijk kamperen
Ik roep het zo vaak mogelijk: ik vind dat we kamperen veel kleurrijker mogen maken. Bijna alle caravans zijn namelijk wit en alle voortenten zijn grijs, antraciet of -woohoo gewaagd- donkerblauw. Dat kán anders en dat zagen we vorig jaar al. Ook dit jaar stond Ten Cate er weer met leuk tentdoek.

Slapen in een druivenwijngaard
Slapen in de druivenstruiken
Tipitastisch

Ten Cate maakt dus het doek, maar de producenten van voortenten hebben eigenlijk nog niets spannends hiervan ook echt in de verkoop. Ik denk dat het nog even duurt voordat ik mijn felbegeerde rood-met-witte-stippen voortent ook daadwerkelijk kan gaan opzetten.

En hét voorbeeld van kleurrijk kamperen was natuurlijk de gepimpte Caravanity hoek. Er stonden meerdere gezellige kleurige caravans. Dit is alles wat ik leuk vind, ik word er zo blij van! En goed dat dit er óók was, naast de overload aan nieuwe prijzige shiny caravans en campers.

Zó hoort kamperen volgens mij te zijn
Zó hoort kamperen volgens mij te zijn

The little ones
Naast de vaak wat oudere gepimpte kleine caravans kun je ook hele leuke nieuwe exemplaren kopen. Ik ben zelf nogal verliefd op de T@b. Deze stond er in de Mexicaanse uitvoering! <3 <3

Mexiiihiiiicoooooo
Mijn jaarlijkse CooleCaravanSelfie
Mijn jaarlijkse CooleCaravanSelfie

De T@b is geweldig vanwege de vorm, maar ook omdat er eigenlijk best veel in zit. Een bed, een keuken, kastruimte…Naast de T@b waren er nog twee little ones: de Caretta en Kulba. Ik sprak met de verkoper en hij vertelde me dat vooral ouderen deze kleintjes kopen. Klaar met de tent, maar wel zo nog willen kamperen. Ik denk dat jongeren (lees: wij) zich hier ook goed mee kunnen vermaken!

Binnen een bed, achter een keukentje.
Binnen een bed, achter een keukentje. En een voortent, ook nog
Caretta: bed op wielen met een cute uiterlijk
Caretta: bed op wielen met een cute uiterlijk.

Verder blijft deze beurs the place to be om je te oriënteren op een nieuwe caravan of camper. Bijna alle merken zijn wel aanwezig en je kunt alles van dichtbij bekijken. Nu val ik niet in die groep, maar het viel me op dat er toch best veel stellen in gesprek waren bij de dealers. Good for them!

Volgend jaar ben ik er weer bij. Ik hoop dat we dan nog meer zien van kleurrijk kamperen!

Je kon ook serieus even jeu de boulen. Of is het nou petanque?
Je kon ook serieus even jeu de boulen. Of is het nou petanque? Tot volgend jaar!

3 responses to “Hoe was het op de kampeer- en caravanbeurs?

Comments are closed.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!