Open camping dag 2023
Kom naar de Open Camping Dag!

6 redenen om te gaan kijken op de camping

6 redenen om de Open Camping Dag 2023 te bezoeken

Op zaterdag 1 april 2023 is het tijd voor de Open Camping Dag 2023! De Open Camping Dag is een landelijke dag waarbij campings in heel Nederland kampeerders verwelkomen om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de camping. Het is het tweede jaar op rij dat I Love Kamperen deze landelijke dag organiseert en het is zo leuk om te zien hoe enthousiast campings én kampeerders staan te popelen voor dit dagje vakantievoorpret! Mocht je nog niet overtuigd zijn om er op uit te gaan op zaterdag 1 april? Dan vind je hier zes hele goed reden om de Open Camping Dag 2023 te bezoeken.

1. Nieuwe campings ontdekken tijdens de Open Camping Dag 2023

Inkopper natuurlijk, maar eigenlijk één van de slimste reden om de Open Camping Dag 2023 te bezoeken. Ontdek je nieuwste plekje! Ga je eigenlijk altijd naar grote campings met veel voorzieningen en animatie, maar ben je wel benieuwd naar kamperen bij de boer of op een Natuurkampeerterrein? Of ga je al jaaaaaaren naar de zelfde camping in Zeeland en wil je wel eens een ander stukje Nederland ontdekken tijdens je volgende vakantie? Kies dan een paar campings uit, ga gewoon eens kijken of dit ook bij je past en stel je vragen aan de beheerder. Er doen bijna 400 campings mee, van heel groot tot ieniemienie. De keuze is reuze!

Open camping dag 2023 Camping overzicht

2. Vrijblijven kijken op een camping

Wij krijgen zelf altijd een beetje keuzestress tijdens de online zoektocht naar ons volgende vakantieadres. We zien dan op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is daar de Open Camping Dag 2023 🙂  Je kunt na avonden googlen naar leuke campings, je laptop aan de kant leggen en in het echt gaan ervaren of de ‘vibe’ op die camping(s) je bevalt. Een frisse neus, instant vakantie voorpret en makkelijker keuzes maken. Hou er natuurlijk wel even rekening mee dat er in April een stuk minder blaadjes aan de bomen zitten en de camping nog (vrij) leeg is. Uiteraard kan je gelijk kijken welk plekje wat jou betreft het beste is en deze misschien wel direct boeken!

3. Ontdekken of kamperen iets voor je is!

Heb je nog nooit gekampeerd en weet je niet goed hoe te beginnen? Dan is een keertje kijken op een camping om te kijken waar je dan terecht komt misschien wel heel erg fijn! Kies gewoon één of twee campings uit, ga er kijken en stel je vragen aan de beheerder of de andere aanwezige kampeerders. Wij weten uit ervaring dat iedereen je graag helpt en hun liefde voor kamperen maar wat graag met je delen! Meer weten over beginnen met kamperen? Check dit artikel!

Open camping dag 2023 Vrolijke caravan

4. Nieuwe avonturen en kampeergewoontes

Misschien ben je wel een kampeerder die alleen in de zomervakantie met de kids gaat kamperen. En heb je allang de camping voor dit jaar geboekt. Goed geregeld, maar wij kunnen je vertellen dat er nog vééééééél meer momenten zijn om te gaan kamperen. Heb je voor Pasen, Pinksteren of Hemelvaart al een kampeerweekend geboekt? Of als de kids studiedag hebben en je er een lang weekend op uit kunt? Of ga je altijd kamperen met caravan en wil je wel weer eens een weekendje weg met je lief in een koepeltentje – om oude tijden te laten herleven? Dan is het natuurlijk extra leuk om daar alvast een camping voor uit te zoeken!
Nog een idee: breng eens een bezoekje aan die camping in de buurt (waar je altijd langsrijdt, maar nog nooit bent geweest). Misschien is een (voor-)(na-)seizoensplek wel iets voor jou?

5. Start je kampeerseizoen in stijl met de Open camping dag 2023!

We organiseren de Open Camping Dag aan het begin van de lente en verklaren hiermee het kampeerseizoen voor geopend. En wat is nu een betere manier om in de kampeerstemming te komen, dan een bezoekje naar de camping (zonder dat je de tent hoeft op te zetten…)

Open camping dag 2023 minicaravan in boomgaard

6. Kampeerprijzenloterij

Ook een hele goede reden om campings te gaan kijken en je even aan te melden als bezoeker: Als je dat namelijk doet maak je kans op heel veel kampeerprijzen in de kampeerprijzenloterij. Zo geven we een tent weg, een week kamperen, kampeermeubels, en nog veel meer! Als je je inschrijft krijg je tijdens de Open Camping Dag 2023 een mail met daarin je unieke lotnummer. In de week na de Open Camping Dag 2023 zullen we de winnaars bekendmaken.

Open Camping Dag 2023 – wat kan je verwachten op de camping?

Naast deze uitstekende redenen om één of een paar campings te bezoeken tijdens de Open Camping Dag 2023, doen ook de bijna 400 deelnemende campings hun stinkende best om toekomstige vakantievierders te verwelkomen. Er wordt aan de inwendige mens gedacht en aan de kindertjes. Zo heeft camping de Mebel in De Heurne, Gelderland een springkussen staan en kunnen de kids broodjes bakken als het weer het toelaat. Ook is er koffie, choco en kan je meedoen met het proeverijtje van melk en eigengemaakte yoghurt. Camping Diever in Diever, Drenthe heeft een speurtocht en natuurbingo voor de kids. Bij natuurcamping Meuleman in De Lutte, Overijssel kan je aanschuiven bij de BBQ met live muziek (wel even aanmelden) om de start van het kampeerseizoen te vieren.
Ook zijn er campings met mooie acties zoals op duurzame camping Oosterweide in Pesse, Drenthe, waar je tijdens het het weekend van 1 april kunt kamperen voor 10,- per nacht!

Wil je meer weten over welke campings wat doen tijdens de Open Camping Dag? Meld je dan aan als bezoeker voor de Open Camping Dag 2023, dan houden we je op de hoogte en speel je automatisch mee in de Kampeerprijzenloterij!

Voor een terugblik op de Open Camping Dag 2023: check dit artikel! 

I love kamperen