Kamperen met kinderen nederland
Kamperen en corona

Wat kan er wél deze zomer?

Kamperen en Corona: wat kan er wél?

Normaal gesproken hadden we onze caravans, tenten en campers allang van stal gehaald. Veel mensen zijn echter thuis gebleven door corona. Inmiddels komt er steeds meer ruimte, op de persconferentie van 19 mei is dat weer bevestigd. Tegelijkertijd vinden kampeerders het verwarrend: hoe kunnen we kamperen? Moet je een eigen douche hebben? Staan de campings vol? Daarom bij deze: kamperen en de coronaregels per 1 juni.

Kamperen en corona per 1 juni

Eigenlijk kan er al best veel, zeker in ons eigen land.

  • De campings in Nederland zijn open. Je mag hier kamperen met elk kampeermiddel. Dus ook gewoon met een tentje.
  • De sanitairgebouwen zijn gesloten, zowel de douches als de toiletten. Je bent tot 1 juli verplicht om een eigen toiletvoorziening mee te nemen (tenzij je een plek met privésanitair hebt gevonden natuurlijk). Ook moet je jezelf kunnen wassen, maar dat hoeft geen douche te zijn. Trek die washandjes en emmertjes maar van stal.
  • Er zijn fijne plekken met privésanitair, al zijn veel al volgeboekt. Ik noemde hier al een aantal leuke kindercampings met privésanitair.
  • Na 1 juli gaan de sanitairgebouwen weer open. De campings gaan zorgen voor juiste maatregelen en uiteraard gelden de aangepaste regels zoals het houden van 1,5 meter afstand.
Kamperen corona
Ik hoop dat zij deze zomer weer lekker op haar campingcrocs kan prutten op de camping, zo heerlijk zonder zorgen.

Toilet voor op de camping

Ga je kamperen voor 1 juli? Dan zijn er prima oplossingen voor een eigen toilet. Caravans hebben deze vaak al, maar ook de mobiele toiletten zijn handig voor nu. De camping zal je ter plekke informeren over het legen van deze toiletten, dit kan gewoon.

Een toilet voor op de camping bestaat uit een losse unit die je mee neemt, deze vul je met een speciaal chemisch product. Dit is een goede optie als je graag wil kamperen, al blijft het wel een ‘ding’ in een tent. Je hebt er overigens wel lang plezier van, bijvoorbeeld voor onderweg wanneer je (weer eens) een langere autorit naar een verre Zuid-Franse campings gaat maken…. Veel campings zijn ook heel creatief in het aanbieden van sanitair. Van een normale Dixi (mij niet gezien) tot prachtige huisjes met complete badkamers. Ik denk dat privésanitair veel normaler gaat worden op de campings de komende jaren.

tuincamping
Je kunt natuurlijk ook af en toe lekker in de tuin kamperen!

Kamperen in Nederland populair

De landen om ons heen doen hard hun best om ‘open’ te gaan. Ik vind de berichten zo wisselend dat ik mij voor nu niet waag aan een overzicht er land. Ik verwacht dat we in juli wel weer naar bepaalde landen kunnen reizen. Met zoveel onzekerheid blijven veel mensen deze zomer in eigen land, de boekingscijfers van de Nederlandse campings laten dit ook zien. Heb je nog geen plekje? Wacht dan niet te lang met boeken. Hier vind je alvast mijn campingtips, zelf bezocht en getest voor je!

Natuurlijk kun je ook af en toe lekker in je eigen tuin kamperen. Wedden dat je heerlijk slaapt, zo buiten? Een ander leuk initiatief is bijvoorbeeld Campspace: kamperen bij mensen in de achtertuin. En dat op anderhalve meter afstand 🙂

Zo, en hoe sta jij er in? Ga je de slaapzakken alvast pakken of wacht je tot 1 juli? Deel het gerust, hieronder of praat mee in de (startende) Kampeerclub voor gezinnen. 

I love kamperen