ANWB Kampeerdagen 2019

Gluren bij de buren

ANWB Kampeerweekend 2019: wij waren erbij

De keuze voor een kampeermiddel is best belangrijk: de aanschafkosten van een tent, vouwwagen, caravan of camper zijn natuurlijk best fors. Nu koop je dat meestal voor jaren, maar wat als je niet zeker weet of het wel bij je past? Dan is het ANWB Kampeerweekend handig. De ANWB organiseert dat jaarlijks en dit jaar was dat op camping De Kleine Wolf in Stegeren. Er waren veel verschillende kampeermiddelen, zodat de proefkampeerders konden testen wat bij hen past. Wij waren er ook bij! Hier lees je meer over onze ervaring.

anwb kampeerweekend 2019
We zijn er!

Kampeermiddel uitproberen

De ANWB zorgt elk jaar voor een goed overzicht van de verschillende kampeermogelijkheden. Zij vragen aan veel merken om deel te nemen aan het weekend en de velden op de Kleine Wolf stonden dan ook vol met een indrukwekkende hoeveelheid aan kampeermiddelen. Van super de luxe camper tot opblaasbare tent: alles was er! De kampeerders hebben zich van tevoren aangemeld en hun voorkeur voor een manier van kamperen doorgegeven. Zo heeft de organisatie een indeling gemaakt en dat blijkt goed te werken. De volgende merken waren oa aanwezig op het kampeerweekend:

  • Campooz
  • Campwerk
  • Dethleffs
  • Vango
  • Volkswagen campers
  • Knaus
  • Holtkamper
  • Isabella
  • Camp-Let
  • Karsten Tenten
anwb kampeerdagen 2019
Overal mooie nieuwe kampeermiddelen: vouwwagens, tenten, caravans en verschillende soorten campers
campooz vouwwagens
Campooz deed ook mee dit jaar!

Gluren bij de buren

Het weekend begint op vrijdag. Iedereen arriveert en neemt zijn intrek in het toegewezen kampeermiddel. Even ervaren hoe dat werkt! Dat levert al leuke gesprekken op, want als onervaren kampeerder kom je nu eenmaal allerlei vragen en onduidelijkheden tegen. Alles stond trouwens keurig klaar, dus geen struggles met haringen en tentdoek of de caravan op de plek duwen. Dat scheelt…. Wij kamperen in onze eigen caravan, maar we zien veel kampeerders om ons heen duidelijk kennismaken met hun onderkomen voor de komende twee nachten. Het weekend op de Kleine Wolf was ‘all-in’, met een strippenkaart haalden we pizza en andere snacks bij het restaurant.

gluren bij de buren

Zaterdagochtend begint het ‘Gluren bij de buren’. Gedurende de dag mag je binnenkijken bij de andere kampeermiddelen die meedoen aan de actie. Wanneer je bijvoorbeeld in een vouwwagen verblijft, kun je ook even bij andere merken vouwwagens gaan kijken en zo een vergelijking maken. Welke handigheden heeft elk merk en wat past bij jullie kampeerwensen? Er is veel beweging op het veld en veel proefkampeerders gaan inderdaad even ‘gluren’ bij alle merken! Dat zorgt natuurlijk ook voor nieuwe ontmoetingen, zo gaat dat op een camping!

Genieten op de Kleine Wolf

De rest van het weekend gaat het om ervaren en genieten. Niks moet en er kan heel veel, zeker op de Kleine Wolf. Overdag bezoeken wij het zwembad en spelen de kinderen uren in de verschillende speeltuinen. Een rondje minigolf doen we ook, zodra de jongens dat zien staan ze al te trappelen. Voor het avondeten schuiven we weer aan bij de snackbar van de camping met onze strippenkaart. Ik heb niet eerder ‘all-in’ gekampeerd maar zo voor een weekend is dat wel heel handig. Zelfs een ijsje is inbegrepen. Wanneer de zon langzaam ondergaat begint het pleinfeest: een grote feestavond voor de ANWB Kampeerweekend gasten én de overige bezoekers. Gezellig!

kleine wolf zwembad
Lekker zwemmen bij de Kleine Wolf
kamperen aan de bosrand
We kampeerden aan de bosrand: wakker worden met een prachtig uitzicht!

Tijdens het weekend wandelen we ook over de kampeermarkt: een gezellige braderie waar verschillende kampeermerken leuke aanbiedingen hebben. Korting op De Waard kampeerstoelen, een kraam met producten uit de ANWBwinkels, Isabella kampeeraccessoires en leuke andere winkels zorgen voor een leuke drukte op het centrale gedeelte van de camping. Ik vind markten altijd zo leuk, zeker met kampeerspulletjes 🙂

BOVAG Pitstop

Zondag genieten we nog volop van het ANWB kampeerweekend: het is mooi weer en we zwemmen en spelen op de camping. Aan het begin van de middag willen we naar huis, maar eerst rijden we door de BOVAG Pitstop: een mobiel checkpoint van de BOVAG met specialisten die jouw kampeermiddel even controleren op allerlei technische punten. Je ziet ze vaker bij grote kampeerevenementen en bij zo’n controle komen ze toch vaak potentieel gevaarlijke situaties tegen. Die kunnen zelfs soms ter plekke opgelost worden en anders heb je een goede reden om jouw eigen onderhoudsbedrijf even te bellen. Onze caravan is gloednieuw en er zijn dus weinig aandachtspunten. Alles is in orde maar we hadden wel nog een gesprek over de ventielen in onze banden. Ik krijg daar extra advies over en besprak dat later met onze caravandealer. Maar zeker voor oudere caravans, vouwwagens en campers kan de BOVAG Pitstop handig zijn, de adviseurs hebben veel ervaring dus kunnen je goed adviseren!

bovag pitstop
De BOVAG Pitstop
Deze leukerd was er ook!

ANWB Kampeerweekend 2020?

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer het ANWB Kampeerweekend in 2020 georganiseerd wordt, maar zodra dat bekend is laat ik het natuurlijk weten. Dan kun jij ook eens rustig oriënteren op een (nieuw) kampeermiddel!

Wil jij meer lezen over verschillende kampeermiddelen? Kijk dan ook eens hier. 

 

 

I love kamperen