Kamperen met kinderen nederland
Lentedagen ANWB

Kamperen voor gezinnen en beginners

Lentedagen: zon en gezelligheid


Zondag 19 april ging ik naar de Lentedagen van de ANWB. Nieuwe locatie, nieuwe opzet. Het was een stralende dag en ik heb een ontzettend leuke dag gehad. Kijk je mee?

Lentedagen ANWB Explorers
Ze kregen een missie: de explorerskaart

Voor dit buitenevenement heb ik een uitzondering gemaakt: de kinderen mochten mee. Dat was achteraf niet helemaal de juiste beslissing, maar het begon heel leuk. Zie hier 4 kleine voetjes en een ANWB Explorerskaart: verdeeld over het terrein konden de kinderen opdrachten uitvoeren en daarmee hun stempelkaart vol krijgen.

Explorers
De grootste explorer was er heel serieus in

De grootste van de twee nam deze taak heel serieus. 

Ballen gooien Lentedagen
En hop, in de Efteling gooien natuurlijk

De eerste opdracht voor de opper Explorer was ballengooien. ‘Win 5 kaartjes’ stond er boven. En hop, het kind gooit gelijk maar de Efteling vol. De kleinste explorer deed ook even de Efteling, hij imiteert zijn broer immers in alles. Helaas geen 10 kaarten voor de Efteling, maar de namen gingen in een bak onder het mom ‘maak kans op’. Wie weet!

Ten Cate voortent doek
Design your own voortent

Ten Cate was er weer met het ‘design your own’ tentdoek. Ik schreef er al eerder over.   Het concept is nu meer uitgewerkt en ze hebben er nu echt voortenten van gemaakt. Het biedt hele gave mogelijkheden en kleurrijk kamperen komt steeds dichterbij! Voorlopig nog niet met jouw willekeurige afbeelding te verkrijgen, de mogelijkheden liggen nu bij de dealers.

Of design je eigen zitzak
Of design je eigen zitzak

De zitzakken doen het prima, in het zonnetje.

Tipi Ten Cate
Design je eigen tipi, ook goed

Ook Ten Cate tipi’s zijn er, om maar een paar mogelijkheden te geven. Mijn Explorers moesten even kijken of er ook indianen waren.

Beurs gebruikte caravans
Beurs gebruikte caravans

Ik schreef hier al over de beurs gebruikte caravans. Ik was op zondag op de beurs en had verwacht dat het grootste deel van de caravans al verkocht zou zijn. Dat was niet zo. Er stonden veel caravans, van hele grote tot charmante kleine exemplaren. Ik hoop voor de aanbieders dat ze uiteindelijk goede zaken gedaan hebben!

glamping tent
Glamping in een tent, why not

2 boxsprings in je tent. Het kan allemaal. Kamperen gaat niet meer om lekke luchtbedden en klamme slaapzakken.

Marshmallows boven kampvuur
marshmallows roosteren

De grote explorer wilde wel even marshmallows roosteren! Ook voor kinderen was dit echt een heel leuk evenement, zo veel te doen en lekker ongedwongen.

Fikkie in je tipi
Fikkie in je tipi

Kampvuur in je tipi? Ja hoor. Strobalen er bij, wie heeft zijn gitaar bij zich? Gezellig!!

Lekker sfeertje hoor!
Lekker sfeertje hoor!

Zonnetje, leuke mensen, ongedwongen sfeer, niet te druk…hele fijne middag hadden we. De kleinste explorer werd halverwege ziek, helaas hebben we een deel moeten missen.  Maar ik ben onder de indruk van de Lentedagen, wat een fijn evenement! Ik heb ook zoveel leuke mensen gesproken. Gepassioneerde eigenaren van campings, tentontwerpers, landhuiseigenaren..veel mooie mensen bij elkaar. Ik werd weer blij van het kamperen en het buitenleven en dat is precies de reden waarom ik er zo graag over blog.

Ik mocht 10 kaarten weggeven aan bezoekers van de Facebookpagina en de inschrijvers op de nieuwsbrief. Ook zij reageerden heel enthousiast op Facebook. Een mevrouw is zelfs geslaagd voor een nieuwe tent voor komende zomer. Positief, lijkt me. Lentedagen, tot volgend jaar!

I love kamperen