Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Tip: Caravanity Supertrips

Nu het voorjaar straalt, krijg ik altijd zin om er even op uit te gaan. Nog geen weken naar het buitenland, de start van de zomervakantie duurt immers nog wel even, maar even een paar dagen op pad in eigen land of vlak daarbuiten. Maar waarheen? Femke van Caravanity had die wens zelf ook: op donderdag bedenken dat je weg wil en op vrijdag gewoon gáán. Dus verzamelde ze leuke uitjes per regio en zocht daar toffe campings bij in haar boek ‘Caravanity Supertrips’.

caravanity supertrips

Caravanity

Als je Caravanity nog niet kent (echt niet? Ga dan snel kijken!): het staat voor de ‘happy campers lifestyle’en op de site vind je de gaafste ‘gepimpte’ caravans. Ik heb veel bewondering voor de prachtige campertjes en caravans die ik voorbij zie komen, *applaus*. Dit boekje zit bomvol met foto’s van deze pareltjes en ik krijg bijna zin om zelf aan de slag te gaan. Bijna, want zo handig met klussen ben ik niet 😀 Het boekje is ingedeeld in regio’s en per bestemming vind je dus tips voor bestemmingen en campings. Er staan uitjes per provincie in, maar ook voor België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Op naar Limburg

Om je een idee te geven: ik zou zelf niet zo gauw bedenken om op pad te gaan naar Stramproy. Maar dit dorp ligt midden in een natuurgebied, je kunt een dagje naar ‘het witte stadje’ Thorn, versgestoken asperges eten en ’s avonds lekker slapen op minicamping Molenbroek. Lijkt mij dus heel leuk voor een weekendje.

Leuk kampeerkadootje (voor jezelf)

Naast de uitjes krijg je ook tips om je campertje of caravan startklaar te maken voor de zomer, een minicursus achteruit rijden met de caravan en, ook leuk, autospelletjes voor onderweg. Gewoon een heerlijk inspirerend boekje voor als je even weg wil, maar niet zo goed weet waarheen. Ook een leuk kadootje voor happy campers trouwens!

Heb jij ook leuke regiotips en campingtips? Deel ze met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina!

I love kamperen