Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Kip Experience Camp 2016

Zon, lente: in april kunnen we er op uit! Heb je al plannen? Ik heb een tip om je eerste kampeerweekend te combineren met een leuk evenement: Kip Experience Camp 2016 op 16 en 17 april. Een weekend met kampeerinspiratie, veel dingen te doen en dat rondom het ultieme Nederlandse caravanmerk: Kip! Het thema is ‘het andere kamperen’.
Kip fabriek rondleiding

Kip: made in Holland

Wist je dat Kip Caravans in Nederland gebouwd worden? Eigenlijk iets om best trots op te zijn. In Hoogeveen staat hun fabriek en tijdens dit weekend gooien ze de deuren voor je open zodat je mee kunt gluren bij de bouw. Kip is natuurlijk al jaren bekend en heeft een eigen fanbase. De Kip diehards én retrolovers kunnen hun hart ophalen in het Kip museum. Ben je niet zo van de golden oldies? Op het terrein is genoeg te zien en te doen.
Kip fabriek hoogeveen rondleiding

Escape room in een caravan: Escape Shelter

Escape rooms zijn het nieuwe ‘bowlen en steengrillen’, een leuke activiteit voor met je vrienden of collega’s. Je gaat samen een ruimte in en bam, de deur gaat op slot. Alleen door de hints te zoeken, raadsels op te lossen en aanwijzingen te volgen kom je er weer uit. Tijdens dit weekend laat je je opsluiten in de Escape Shelter, de eerste escaperoom in een caravan. Niet doen als je claustrofobisch bent. Maar kom, dan hield je toch ook al niet van kamperen 😉

Kookvuur en ijsjes

Kookvuur zorgt er voor dat je buiten gaat koken, met serieuze barbecues en je eigen vuur. Zware pannen, lekkere stoofpotjes en samen lekker buiten zijn. Sluit hier aan en je krijgt lekker te eten én uitleg over hoe jij ook buiten kunt koken. Daarnaast haal je Flammkuchen uit een Piaggio en ijsjes van Mattie Gelati, klinkt goed.

Fatbikes

Fatbikes zijn fietsen met lekkere dikke banden, zodat je veel grip hebt. Fijn voor de outdoorliefhebber die door de bossen of over het strand wil crossen. Je kunt ze hier testen want er is een parcours voor je aangelegd.

Daarnaast kun je lekker kampeershoppen en er staan verschillende campings en campinggidsen met hun aanbod. Je kunt meedoen aan een demonstratie vliegvissen (?!) en -uiteraard- samen even een potje jeu de boulen.

Kip experience camp 2016 03

Camping bij Kip Experience Camp

Camping de Wiltzangh is in de buurt. Als je klaar bent bij Kip is er nog veel meer te doen in deze omgeving. De Wiltzang ligt midden in het Nationaal Park Dwingelerveld. Ook het Mantingerbos en de Weerribben liggen in deze omgeving.  Ga je met kinderen? Het kabouterpad vanaf de camping is een aanrader!

 

I love kamperen