Camping Chateau de Martragny

Kamperen naast een kasteel!

Camping Chateau de Martragny

Kamperen bij een kasteel: dat spreekt tot de verbeelding! Camping Chateau de Martragny ligt in Normandië bij een kasteel uit de achttiende eeuw. Deze charmante camping is erg kindvriendelijk en is met 160 plaatsen niet heel massaal. De ligging van de camping is heel fijn, zeker als je geïnteresseerd bent in de historische locaties in deze omgeving. Je kunt hier namelijk de D-day stranden bezoeken. Daarnaast zijn er leuke dorpen in de regio. Een bijzondere camping in een mooi deel van Frankrijk!camping chateau de martragny

Kasteelcamping in Normandië

De camping is gebouwd rondom een charmant kasteel uit de achttiende eeuw. De bijgebouwen zijn allen met aandacht gerenoveerd en nu in gebruik voor de voorzieningen van de camping. De Engelse tuin is behouden gebleven, evenals de oude appelboomgaard. Daar kun je nu kamperen tussen de bloesems óf even een verse appeltje proeven! Met 160 plaatsen is de camping niet zo groot en ook geschikt voor kleinere kinderen. Op deze camping kun je terecht met eigen caravan of tent, maar je kunt ook verschillende tenten huren. Die staan al voor je klaar, wel zo makkelijk!

Wat is er te doen?

De camping heeft een eigen verwarmd zwembad. Daardoor is het al vroeg in het seizoen goed vertoeven hier. Er is een apart kleuterbad aanwezig, zodat zij niet worden overlopen door de oudere kinderen. Dat is vaak erg fijn. De vijver voor het kasteel mag gebruikt worden om te vissen. Voetballen met historisch uitzicht doe je hier op het veld bij het kasteel!

In de vakantie is animatie aanwezig, die bijvoorbeeld speurtochten organiseren. Ook voor de volwassenen bedenken zij activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld aanschuiven bij een calvadosproeverij. Je hoeft vandaag niet te rijden, dus waarom niet? Op de camping is een eenvoudig restaurant aanwezig en ’s morgens geniet je van verse broodjes uit de bakkerij.

Accommodaties

Rent-a-Tent biedt op deze camping een verblijf in de vijfpersoons bungalowtent Blue. Deze tent is ruim en heeft zowel een tweepersoonsbed als drie eenpersoonsbedden. De tent is voorzien van een waterdichte kuip en er ligt vloerbedekking in de tent. Zo kunnen de kinderen ook lekker binnen spelen! Verder heeft Blue een volledig ingerichte keuken en tafels en stoelen. Het echte kampeergevoel, maar dan zonder opzetten en afbreken!

rent a tent blue bungalowtent

rent a tent ervaring

In de omgeving

Normandië heeft een rijke historie en dat voel je als je hier rondtrekt. In 1944 begon hier de bevrijding van West-Europa. De stranden waar tijdens D-Day de invasie was liggen zo’n 12 kilometer van de camping. Daarna kunt u doorrijden naar het bekende Omaha Beach, waar een gedenkmonument staat voor deze belangrijke gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog.

Het monument bij Omaha Beach

Daarnaast zijn er leuke plaatsen zoals Caen, Deauville en Honfleur. De prachtige (en bekende) abdij van Mont Saint Michel ligt om zo’n 90 minuten rijden. Absoluut de moeite waard om daar een dagje uit van te maken!

Over Rent-a-Tent

Op deze camping kun je ingerichte tenten van Rent-a-Tent huren. De tenten zijn allen ruim opgezet en een aantal heeft zelfs een eigen douche, toilet, keuken of aparte slaapkamers. Er zijn verschillende tenten, zodat je met elk gezelschap iets passends kunt vinden. Van de voordelige bungalowtent tot de luxe Lodgetent: er is altijd iets dat past bij jouw gezin.

Op deze camping wordt je ontvangen door Nederlandse gastheren- en vrouwen. Zij zorgen dat jouw vakantie zorgeloos kan beginnen en ze staan klaar voor alle vragen. Ze weten je bovendien veel over de omgeving te vertellen!
Het voordeel van Rent-a-Tent is ook dat je zelf mag kiezen op welke dag je aankomt (mits het aansluit in de planning). Zo kun je bijvoorbeeld de drukke wegen ontwijken en zelf de duur van jouw vakantie bepalen.

Bekijk hier de mogelijkheden van Rent-a-Tent op camping Chateau de Martragny. 

  • Gezinscamping
  • Verschillende accommodaties mogelijk
  • (Nog) niet door ons persoonlijk bezocht
I love kamperen