Winterkamperen
Er komen steeds meer winterkampeerders

Durf jij?

Meer winterkampeerders

In november en december 2015 zijn meer mensen in Nederland er op uit gegaan om van de natuur te genieten. Op de winterterreinen van Staatsbosbeheer werden 70% meer overnachtingen geboekt in vergelijking met vorig jaar. Wat een bikkels! Ik denk dat de zachte temperaturen hier zeker aan bij gedragen hebben. 
winterkamperen populair 02

Deze winter zijn vier natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer open. Bij de terreinen Borger (Hondsrug, Drenthe), Drie (Veluwe, Gelderland), Veenkuil (Kuinderbos, Flevoland) en Vlagberg (Sint Anthonis, Noord-Brabant) kun je terecht. Je kampeert dan echt midden in de natuur, met basisvoorzieningen. Met een beetje geluk komt de boswachter even bij je aanschuiven. Dus als je échte rust zoekt, zijn deze terreinen aan te raden. Je kunt er met je tent, maar ook met camper, vouwwagen of caravan terecht. Sommige terreinen hebben speciale camperplaatsen.

Kamperen terrein Drie Ermelo
Lekker in het bos bij terrein Drie in Ermelo

Via Logeren bij de boswachter kun je een plaats reserveren, ook voor alle andere seizoenen en natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Op de site kun je zien in welke gebieden je welkom bent. Vanaf verschillende terreinen worden ook activiteiten georganiseerd, zoals een wandeling met de boswachter.

Als het weer iets warmer wordt, lijkt het me heerlijk om eens een nacht sterren te kijken en te luisteren naar de geluiden van de natuur. Ben jij wel eens op zo’n terrein geweest?

 

I love kamperen