Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Designwedstrijd Caravana

Weet je nog hoe we vroeger droomden over later? Ik had een soort Back to the future beeld. Dat we allemaal in een soort vliegende capsule door de stad gingen en nooit in de file stonden. Dat je in een uur in Australië kon zijn. En dat huiswerk automatisch gedaan werd, al was dat meer een persoonlijke frustratie dan een toekomstdroom denk ik.

Designwedstrijd

Over de toekomst dromen, dat doen kampeerbedrijven ook graag. Hoe kan het anders? Ze willen wel tijdig op ontwikkelingen inhaken, ik snap dat wel. Jaarlijks is er daarom de designwedstrijd ‘het kampeermiddel van de toekomst’. Verschillende designers van hogescholen en universiteiten mogen hun visie geven op hoe we ‘later’ kamperen. Op de komende Caravana krijgen vijf nominaties de aandacht.

Science fiction of volgend jaar klaar?
Het valt me op dat sommige ontwerpen passen bij mijn toekomstbeeld van vroeger. Erg futuristisch, sciencefiction style. En andere ideeën liggen in de nabije toekomst en zie je zo al voor je. Vouwwagentje voor achter de fiets, dat hoeft geen 30 jaar te duren toch?

Traktent

Een ‘Traktent’, een tent die je op de TRekhaak en het dAK bevestigd. Jaja, ik heb m door.

De Platzak: een tent die je tot rugzak kunt opvouwen. Of een rugzak waar je in kunt slapen, zoiets.

De Cocoon, die je opblaast en vervolgens kunt vormen naar jouw voorkeur. ‘Een tent om aan te voelen, te veranderen en om mee te spelen.’ Dus. Dat.

De L.E.T, een uitschuifbare caravan met een prive badkamer. dr Emmett Brown had m zelf kunnen bedenken.

Satu, een vouwwagentje voor achter je fiets. Via een accu kun je je mobiel of camera opladen. Je kunt er in koken en er zit licht in de tent. Praktisch en uitvoerbaar, lijkt me.

Je kunt stemmen op jouw favoriete ontwerp. Dat doe je hier. Welke kies jij?

I love kamperen