Obelink Kampeeracademy weekend

Kamperen voor gezinnen en beginners

Obelink kampeeracademy: in 2018 weer!

‘He Karin, we organiseren een weekend met toffe kampeerworkshops, een gezamenlijke barbecueavond, we helpen je even met de tent opzetten en oja, de kinderen kunnen mee want we doen animatie enzo. Kom je ook?’

Ik hoefde niet echt lang na te denken toen Obelink me belde met een uitnodiging voor hun Kampeeracademy. Een weekend op de camping waarin hun specialisten (die normaal gesproken in de winkel werken) je ter plekke van alles kunnen uitleggen. Heel handig! Het goede nieuws: volgend jaar kun jij er ook bij zijn!

Je weet wel, die kampeerwinkel waar je een dag nodig hebt

Ik weet niet of Obelink nog enige introductie nodig heeft voor kampeerders, maar als je het niet kent: ze hebben ongeveer alles wat je nodig hebt in een megawinkel in Winterswijk en natuurlijk online. Ze bestaan al bijna 60 jaar en dus hebben ze in al die jaren enorm waardevolle kampeerervaring opgedaan. Die delen ze graag en daarom hebben ze de Kampeeracademy opgericht. Specialisten op verschillende onderwerpen helpen beginners. In de winkel, op hun blog én dus tijdens dit weekend bij Marveld recreatie. Wat was het leuk!

Kamperen kun je leren

Bij aankomst helpt het team je met het opzetten van de tent, het aansluiten van je elektra en kun je mooi al je vragen stellen. Best handig, mijn tijdelijke buren gingen voor het eerst hun grote koepeltent opzetten en dan is hulp echt wel welkom. Gedurende de middag volgen we allerlei workshops:

Die workshop over koelboxen op de camping was interessant, want er zijn verschillende opties. Hier lees je daar meer over.
Ook over kamperen met slecht weer heb ik nog wat geleerd (je zou denken dat ik na mijn vakanties in Nederland al expert was, maar blijkbaar niet).

Chill mode aan

In de avond staan er barbecues klaar, we gaan in teams aan de slag om het eten te bereiden. Superlekker, goed verzorgd en dat is de camping op z’n best. Samen kletsen en eten! Supergezellig. Na het eten volg ik een bierproeverij. De kinderen zijn inmiddels in diepe slaap na een dagje springkussen, pannenkoeken eten en rennen met alle andere kinderen. De volgende dag ontbijten we weer gezamenlijk en brengen we de dag door op de camping.

Gezellig samen in een grote ‘circus’tent

 

I love kamperen