Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Kleurrijk kamperen in China

Ik loop nog steeds in mn hoofd met die ‘design your own’ tenten van Ten Cate. Als je het hebt gemist: Het idee is dat je in de toekomst min of meer je eigen (voor)tentdoek kunt ontwerpen. Kies een afbeelding of ontwerp en zij printen het op hun doek. Ik vind dat een heel goed idee, want ik ben een groot voorstander van kleurrijk kamperen. Net als de rest van Nederland hebben wij een antraciet-grijze voortent. Ik heb er maar wat vlaggetjes aangehangen om de boel te ontsaaien.

Een gemiddeld veldje op een gemiddelde zomerdag op een gemiddelde Nederlandse camping ziet er zo uit:
grijs antraciet donkerblauw voortent camping

Het leven is te kort voor grijs.

Hopelijk wordt dat ooit anders. Ik ga persoonlijk voor een rood-met-witte-stippen tent, als ik dat er doorkrijg in mijn mannenhuishouden. Zij willen vast iets met..robots. Of monsters. Wat dan weer een beetje eng kan zijn ’s avonds. Nou, er is genoeg te bedenken 🙂

Op de site van Ten Cate kwam ik dit filmpje tegen. Een Chinese vertegenwoordiger vertelt over zijn bezoek aan de Kampeer- en Caravanbeurs. Kamperen in China groeit sterk. Veel Chinezen zien opeens de voordelen en kopen en masse caravans. En dan het liefst Europese, want dat heeft status. De Nederlandse producenten bezoeken daarom beurs na beurs en de eerste Kip caravans rijden er al rond. 1,3 miljard inwoners, daar liggen nog wat kansen…

Maar goed, terug naar de meneer uit het filmpje. Hij zegt: “Europese tenten zijn vaak grijs. Chinezen houden meer van kleur, bijvoorbeeld geel en blauw.” Aha! Ik was heel nieuwsgierig naar hun tenten. Ik kon nog geen gezellige veldjes vinden, maar dat schijnt vooral te komen door het gebrek aan campings in China. Haha! Detail! (Geen probleem, de Nederlanders bouwen vast ook goede campings. )

Maar kijk, hoe gezellig en kleurrijk dit festival in China oogt. Word ik blij van. Het doet me denken aan de film Up! Hopelijk kleuren de Hollandse veldjes binnenkort ook een beetje meer zo.

kleurrijk kamperen china festival ten cate design your own tent

kleurrijk kamperen festival china

kleurrijk kamperen festival china

kleurrijk kamperen festival china

kleurrijk kamperen china festival gekleurde tenten

Bron foto’s: REUTERS

I love kamperen