Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Handige functies iPhone op de camping

Ons huishouden bezit het hele arsenaal aan ‘schermpjes’. iPhones, iPads in alle maten en laptops zijn hier dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Het kan ook bijna niet anders: als blogger kan (en wil) ik niet zonder mn (roze) laptop en de jongens groeien op met YouTube en Z@ppelin. Op vakantie gaat de hele collectie bij ons ook gewoon mee, daar doen we niet moeilijk over. En niet alleen  voor het entertainment, op de camping heeft de smartphone nog meer handige functies.

  1. Zaklamp
   Ben je weer vergeten om 3 van die dubbeldikke batterijen voor je ‘good-old’ zaklamp te kopen en moet je ’s nachts toch echt even plassen? Gebruik de zaklampfunctie en het flitslampje van de camera schijnt je prima bij! Vanuit het bedieningspaneel van je iPhone kun je deze gebruiken. Er zijn ook vele apps voor zoals iTorch. Geen flitser? Ook het scherm veel helder instellen kan je prima helpen in het donker.

 1. Waterpas
  Deze heb ik voor je getest! Vorig jaar stonden we op de camping en tijdens het plaatsen van de caravan gebruik je natuurlijk je waterpas. Op het moment suprême was dit ding nergens te vinden! Steven gebruikte zijn mobiele waterpas en het werkt echt prima! Later kwam ‘het origineel’ weer boven water en hebben we vergeleken. Niks mis mee. Wij gebruiken de iHandy waterpas, maar er zijn meerdere opties in de AppStore.
  Waterpas voor je telefoon
 2. Navigatie
  Dit kan op meerdere manieren: gebruik het kompas voor een avontuurlijke wandeling, of gebruik 1 van de routeapps.
  Geocachen
  Geocachen met de smartphone word steeds populairder. Overal zetten mensen wandelingen uit met onderweg een ‘verstopte schat’ (cache) en door middel van geografische coördinaten volg je de juiste route. Ook in Nederland zijn veel wandelingen te vinden(ook vanaf campings!), leuk om op vakantie eens te doen. Kijk voor veel informatie en goede tips hier. 
  Routenavigatie met apps
  Vorig jaar werkte de WiFi op onze camping prima mee en gebruikten we de iPhone om alvast de route uit te stippelen voor onze uitjes. Erg handig en het scheelt je een echtelijke ruzie onderweg 🙂Ook kun je bijvoorbeeld de TomTom app gebruiken. Ik wil graag de West Europa versie downloaden, omdat die ook offline te gebruiken is onderweg én deze je zoals gebruikelijk de route aanwijzingen geeft. Toch wat handiger dan de kaartfunctie lijkt me. (Heeft 1 van jullie ervaring met de Tom Tom West Europa app? Ik twijfel nog en hoor graag een mening van een gebruiker)
  Tips iPhone op reis
 3. Camera (en een supersnel fotoboek)
  Ik gebruik de camera op mijn telefoon heel intensief. Ik heb zelfs geen andere camera meer! Ik heb me verdiept in fotograferen met de mobiele telefoon en ben tevreden over het resultaat. Ik hou van snel en makkelijk en met mijn iPhone 6 zijn de foto’s mooi en scherp. Ik heb er 1 laten afdrukken op 40×60 centimeter en ook dat blijft mooi. Op vakantie is mijn iPhone daarom altijd binnen handbereik.’s Avonds bekijk ik mijn foto’s en sleep de ‘blijvertjes’ in een aparte map. Waar nodig bewerk ik de foto’s gelijk even (ik zal je later wat tips geven over fijne bewerkingapps). En na de vakantie heb ik dus alle foto’s al bij elkaar en maak ik supersnel een fotoboek van de vakantie.

*Alvast een sorry aan alle Samsungliefhebbers*
Wij zijn door de jaren heen een beetje onderdeel geworden van ‘Team Apple’. Er zijn voor de bovengenoemde apps ongetwijfeld ook Androidversies. Ik heb geen Androidtelefoon en kan deze niet voor je testen, daarom heb ik de linkjes naar deze apps in dit artikel weggelaten. Maar als jij een tip hebt, laat me dat dan weten, dan voeg ik deze graag toe.

Welke functies van de telefoon gebruiken jullie graag?

 

Bron foto: Jamie McCaffrey

I love kamperen